Διεθνές συνέδριο Οικολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο 7-11/10

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Ζωογεωγραφίας και Οικολογίας, θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2015  στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 08.45 πμ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Το συνέδριο οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Παν/μίου Κρήτης, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και την Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία.

Πρόκειται για ένα συνέδριο που γίνεται ανά 3 έτη από την Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία και αφορά όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη ζωική ποικιλότητα (χερσαία, θαλάσσια, γλυκών υδάτων) με έμφαση σε περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες από διάφορες περιοχές, κυρίως, της Ευρώπης. Έχουν ήδη εγγραφεί περισσότεροι από 160 ξένοι και Έλληνες επιστήμονες από 20 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και αρκετοί φοιτητές στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά πολλούς από τους σημαντικότερους καταξιωμένους επιστήμονες της παγκόσμιας κοινότητας. Θα παρουσιαστούν περί τις 75 προφορικές και 110 αναρτημένες ανακοινώσεις (πόστερ) και θα οργανωθούν ειδικά συμπόσια και στρογγυλά τραπέζια.

Οι ανακοινώσεις του συνεδρίου εντάσσονται στις εξής θεματικές ενότητες: Συστηματική Ζωικών οργανισμών, Οικολογία Ζωικών οργανισμών, Βιογεωγραφία, Φυλογένεση και Φυλογεωγραφία, Πληθυσμιακή Γενετική και Γενετική Τοπίου, Διαχειριστική Βιολογία και Γενετική, καθώς και άλλα σύγχρονα βιογεωγραφικά θέματα.

Παράλληλα, στο κοινωνικό μέρος του συνεδρίου, προγραμματίζονται εκδρομές σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Η διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό γεγονός και προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστεί το σοβαρό επιστημονικό έργο που γίνεται στην Ελλάδα στο χώρο της οικολογίας και της βιογεωγραφίας, αλλά και να αναδειχθεί παγκοσμίως ο τεράστιος φυσικός πλούτος της χώρας μας και, ιδιαίτερα, της Κρήτης.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης και οι Μινωικές Γραμμές.

http://13iczegar.nhmc.uoc.gr