Εγκαινιάστηκε το θέατρο της Αρχαίας Απτέρας

1111-864x400_cΤο ανακαινισμένο θέατρο της Αρχαίας Απτέρας, πραγματοποίησε την Παρασκευή το μεσημέρι στα Χανιά, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, παρουσία δεκάδων πολιτών, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να δουν από κοντά τις εργασίες που έχουν γίνει σε μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις – κράτη της Κρήτης.

74

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στην Απτέρα ή στα Απτέρα. Δεν έχω ακόμη απολύτως καταλάβει πώς πάνε οι τονισμοί, παρόλο που η κα Βλαζάκη με διδάσκει καθημερινά. Όλος ο χώρος εδώ είναι συγκλονιστικός. Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική. Κάτι ακόμη προστίθεται στην Κρήτη, με αυτό το έργο, το οποίο τελειώνει, το εγκαινιάζουμε. Ελπίζουμε ότι θα αναπτυχθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Το θέατρο θα γεμίσει, θα ενωθεί ο αρχαίος πολιτισμός με τον σύγχρονο και όσοι έρχονται εδώ θα καταλαβαίνουν το βάθος της Κρήτης, τόσο σε επίπεδο Ιστορίας, όσο και σε επίπεδο σημερινής πραγματικότητας.

arxaia_aptera

Είναι τιμή και χαρά που είμαι εδώ, διαπιστώνοντας την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει, χάρη στην αφοσίωση των αρχαιολόγων, ουσιαστικά χωρίς λεφτά – ξέρετε τη δυσκολία της χώρας. Ελπίζουμε ότι από τον καινούριο χρόνο όλα αυτά θα αρχίσουν να παίρνουν έναν πιο συστηματικό δρόμο για το καλό όλων μας», τόνισε ο κ. Μπαλτάς, στα Μέσα Ενημέρωσης.

ert.gr