Χανιά: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

programmaΠρόγραμμα εκδηλώσεων διοργανώνουν για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, δίνοντας ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας σε κάθε γωνιά του Δήμου και ιδιαιτέρως στους συμπολίτες μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής και φέτος, παρ” όλες τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, είναι να δημιουργηθεί η αναγκαία εορταστική ατμόσφαιρα για το σύνολο των δημοτών μέσα από εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ποιοτικές και διαφορετικές. “Φέτος αποφασίσαμε σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ να δώσουμε βαρύτητα στους περιαστικούς Δήμους, όπου θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις. Υπάρχουν βέβαια και εκδηλώσεις στο επίπεδο της κοινωνικής προσφοράς για τους ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Περράκη. Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, Αμαλία Κωτσάκη, γνωστοποίησε ότι θα διοργανωθούν περισσότερες από 55 εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις και παραμύθια, φιλανθρωπικά παζάρια, συναυλίες, χορωδίες και κάλαντα απ΄ άκρη σε άκρη της πόλης.
“Δώσαμε βήμα στους δημιουργικούς, νέους ανθρώπους με έμφαση στη μουσική. Στις πλατείες, στους δρόμους, στις αίθουσες πολιτισμού, με σύνθημα “Με τη μουσική η διάθεση αλλάζει”, μουσικές εκδηλώσεις για κάθε προτίμηση θα αγκαλιάσουν τα Χανιά και για ένα εικοσαήμερο όλη η πόλη, μέσα κι έξω από τα τείχη θα είναι μια γιορτή”, επεσήμανε η κα. Κωτσάκη, διευκρινίζοντας ότι η πλειοψηφία των εκδηλώσεων θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Χανίων www.chania.gr, στην ενότητα: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, όπου υπάρχει και έκδοση για κινητές συσκευές.