Ρέθυμνο: Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τον Μυστικό Έρωτα, στο Ρέθυμνο – 23/12

MARAMIS_VOUTSIKAKISΤετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 στο ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Διοργάνωση: ΚΕΔΗΡ – ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο συνθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ και ο ερμηνευτής ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ παρουσιάζουν τη συναυλία με τίτλο Μυστικός Έρωτας
φιλική συμμετοχή: Αντιόπη Νικολουδάκη

Ο καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ταλαντούχος ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης επιστρέφουν στο Ρέθυμνο μετά την επιτυχία του Ερωτόκριτου in Blues στο 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και παρουσιάζουν το ρεσιτάλ τραγουδιών Μυστικός Έρωτας, ένα ρεσιτάλ-σπουδή στην ποίηση του έρωτα.

Μυστικός Έρωτας είναι ο ανομολόγητος, ο κρυφός, ο σκοτεινός έρωτας, τα ανείπωτα λόγια που κρύβονται σε μια μικρή μουσική, σε ένα τραγούδι. Το επίθετο μυστικός, με τη βιβλική σημασία του, υποδηλώνει τη μύηση στον έρωτα μέσα από τη μουσική, τον λόγο και τις εικόνες.

Ο Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Federico Garcia Lorca έχει θεωρηθεί από έγκυρους μουσικοκριτικούς κλασικό έργο του Δ. Μαραμή στο είδος του, καθώς η μελωδικότητα των τραγουδιών μένει αναλλοίωτη και άφθαρτη στο χρόνο. To Σκοτεινό Έρωτα έχουν ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι νέοι ερμηνευτές ενώ η απόδοση του έργου στα ελληνικά είναι του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά.

Η Αισθηματική Ηλικία, ο έβδομος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και πρώτη δισκογραφική παρουσία του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, έλαβε διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και μουσικοκριτικούς και χαρακτηρίστηκε καλύτερο album για το 2014. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους Ν.Α. Ασλάνογλου, Ν. Λαπαθιώτη, Μ. Γκανά και Σ. Τριβιζά.

Ο Ερωτόκριτος in Blues αποτελεί μία πρωτοποριακή μουσική προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Β. Κορνάρου. Ο συνθέτης αντλώντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, μελοποιεί με πρωτότυπο τρόπο τον Ερωτόκριτο, μεταδίδοντάς τον στον σύγχρονο ακροατή με αμεσότητα και σε ένα εντελώς μοντέρνο μουσικό ύφος.
Βιογραφικά:

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στη Βρετανία. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Ελβετία. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική του μουσική. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α. Συνεργάζεται συχνά με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

O Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπότροφος Ι.Κ.Υ.) και μονωδία στην τάξη της Θάλειας Μαυρίδου, επίσης παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο εργαστήριο του Χρήστου Παπαγεωργίου. Συνέπραξε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα του Gustav Mahler. Συμμετείχε στα μιούζικαλ Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει και Alexander Rock Opera. Συνέπραξε με τους διεθνούς φήμης: κιθαριστή Luis Borda κι ερμηνεύτρια Dulce Pontes και συνεργάστηκε με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Έχει εκδώσει έναν προσωπικό δίσκο ως ερμηνευτής, την Αισθηματική Ηλικία με το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

 

rethemnosnews.gr