Παρουσίαση βιβλίου για τη Μικρασιατική τραγωδία – 13/1

maxairidisΤο βιβλίο του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Χρήστου Μαχαιρίδη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο πολυσέλιδο τόμο της τριλογίας του συγγραφέα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αποτελεί καρπό επίπονης και πολυετούς έρευνας στα αρχεία των πρωταγωνιστών της τραγωδίας, αλλά και στην ελληνική και την ξένη βιβλιογραφία. Ο Χρήστος Μαχαιρίδης, τοποθετεί την τραυματική εμπειρία στα ιστορικά της συμφραζόμενα όχι για να δικαιολογήσει τους υπευθύνους της Μικρασιατικής τραγωδίας ούτε για να κάνει συμψηφισμούς. Στόχος του συγγραφέα είναι η αναζήτηση της αλήθειας».

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν: ο φιλόλογος και ιστορικός Δάνος Παπαδημητρίου, ο νομικός και ιστορικός ερευνητής Ευθύμης Λεκάκης και ο πολιτικός επιστήμων και ερευνητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Χάρης Μπίσιας. Θα χαιρετήσει η νομικός και ιστορική ερευνήτρια, μέλος της επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σαχά Ιλμάν – Κλαρωνάκη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης. Την εκδήλωση οργανώνουν οι εκδόσεις “Ερεισμα” και το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών.