Διήμερο Εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας αφιερωμένη στην Ιστιοπλοΐα και την Ημέρα Πολιτισμού – 20 & 21/5

thalassa moroΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων και με τη συνδρομή του τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της ΑΝΕΚ LINES-BLUE STAR FERRIES διοργανώνεται διήμερος εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας καθώς και για την Ημέρα Πολιτισμού, 20 και 21 Μαΐου αντίστοιχα.

Παρασκευή 20 Μαΐου:

Έκθεση από τα έργα των παιδιών δημοτικών σχολείων της πόλης των Χανίων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέμα «Θάλασσα-Ιστιοπλοΐα» (Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαΐου)

8:00μμ, Διάλεξη από την δρ προϊστορικής αρχαιολογίας Έλενα Μαραγκουδάκη με θέμα «Εργαλεία Ναυπήγησης από  τον Μυκηναίο Ναυοδόμο στον Παραδοσιακό Καραβομαραγκό: Αναζητώντας τα Ίχνη». Σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

10:00μμ, Μουσική βραδιά με μουσικές της Μεσογείου με τους: Ξανθούλα Ντακοβάνου φωνή, κρουστά, Ταξιάρχη Βασιλάκο ακορντεόν, Στέφανο Φίλο βιολί, φωνή

Σάββατο 21 Μαΐου:

11:00πμ-1:00μμ, Ιστιοπλοϊκά Σκάφη ανοιχτά για μικρούς και μεγάλους

8:00μμ, Προβολή φωτογραφιών και βίντεο από σχολές ιστιοπλοΐας – προπονήσεις – ιστιοπλοϊκούς αγώνες

8:15μμ, Προβολή βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτισμού του Ι.Ο. Χανίων

8:30μμ, Βράβευση των έργων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής

9:00μμ, Προβολή του Ντοκιμαντέρ «MÉDITERRANÉE, NOTRE MER À TOUS» γαλλικής παραγωγής,  που αφορά στον πολιτισμό των χωρών της Μεσογείου