Παρουσίαση του βιβλίου της Ηλιάννας Λυκούδη, στο Νεώριο Μόρο – 9/6

lykoudiΤην Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8:30μμ, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Ηλιάννας Λυκούδη με τίτλο «Θυμάμαι» Της Κρήτης Ποιήματα, από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Νίκος Τζιρτζιλάκης (Πτ. Πολ. Μηχανικός-Ραδιοφωνικός Παραγωγός), Ηλίας Κοπανάκης (Δρ. Χημ. Μηχανικός-Συγγραφέας- Ποιητής), Νεκτάριος Λεουνάκης (Ποιητής)

Συντονισμός-Παρουσίαση: Στέλλα Μανούσακα (Επιμέλεια Εκδηλώσεων Πολιτισμού)

Στην παρουσίαση θα παρευρίσκεται η Εικαστικός ΖΑΝΝΑ ΑΡΤΕΜΗ με έργα της εμπνευσμένα από το βιβλίο.

«Δυο σκαλοπάτια μείνανε να σου ξελησμονήσω
Πατώ το ένα, δεν μπορώ, τ´ άλλο να το πατήσω..»

Τη μαντινάδα, το τετράστιχο αυτό Ποίημα που ενσαρκώνει τόσο απόλυτα την Κρητική ψυχή και την Ηλιάννα Λυκούδη, έναν νέο εκφραστή της, εμπιστεύεται ο Εκδοτικός Οίκος Γαβριηλίδης και μας προτείνει μια νέα έκδοση, με τίτλο “ΘΥΜΑΜΑΙ” (Της Κρήτης Ποιήματα).

Το βιβλίο της Ηλιάννας Λυκούδη είναι καθαρά βιωματικό και εμπεριέχει όλα όσα θέλει να θυμάται κι όσα δε θέλει, από παιδί έως σήμερα..

Χαρακτηριστικό του λόγου της, η πρωτοτυπία, η φρεσκάδα, το βαθύ συναίσθημα, η έκπληξη, η ανατροπή, στοιχεία τα οποία γνωρίζει καλά πώς να χρησιμοποιεί για να «ταξιδέψει» τον αναγνώστη/ακροατή.

Οι αξιόλογες συνεργασίες της στον χώρο της δισκογραφίας, την έχουν φέρει συχνά στο προσκήνιο της μουσικής σκηνής τόσο στο Νησί της, όσο και έξω από αυτό.
Ενδεικτικά στίχους της έχουν μελοποιήσει & ερμηνεύσει οι:
Γεράσιμος Σταματογιαννάκης, Αντώνης Μιτζέλος, Στέλιος Σταματογιαννάκης, Μάνος Πυροβολάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Γεωργία Νταγάκη κ.α.

Τα σχέδια του βιβλίου και τον πίνακα του εξωφύλλου φιλοτέχνησε η ζωγράφος Ζάννα Αρτέμη.

Άλλα βιβλία της: «Μην κάνεις ζαβολιές» (53 Χαϊκού) Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2007.