Μαρία Ζουρούδη, μια Ελληνοαμερικάνα στο you tube…

H Μαρία Ζουρούδη, μία πολυτάλαντη Ελληνοαμερικανίδα, έγινε γνωστή μέσα από διασκευές τραγουδιών στο YouTube, φτάνοντας στο πρώτο τραγούδι της τις 1.197.192 προβολές! Τραγουδάει, συνθέτει μουσική και γράφει στίχους. Πλέον, συζητάει με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες για συμβόλαια και σχέδια καριέρας, τα οποία όμως μέχρι τώρα έχει απορρίψει επειδή απλώς κανένα δεν την ικανοποιεί ως καλλιτέχνη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι πολύ προσγειωμένη, σίγουρη για τον εαυτό της και πιστεύει ότι όταν έχεις ένα όνειρο πρέπει να το κυνηγήσεις και θα πετύχεις.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ έχεις γίνει το πιο διάσημο πρόσωπο στο YouTube. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Το πρώτο βίντεο που ανάρτησα καθιέρωσε την παρουσία μου στο Διαδίκτυο. Ερμήνευσα την ακουστική εκδοχή της ευρωπαϊκής επιτυχίας της Rihanna «Don’t stop the music» live, μόνο συνοδεία κιθάρας, και μέχρι τότε σπάνια έβλεπες ακουστικές εκδοχές των τραγουδιών στο YouTube. Νομίζω ότι αυτό έκανε αίσθηση επειδή ήταν φρέσκο και πολύ διαφορετικό από το πρωτότυπο τραγούδι. Από στόμα σε στόμα διέρρευσε και ήταν και αυτό που μου έφερε πολλή προσοχή.

Με την επιτυχία που έχεις σημειώσει είμαι σίγουρος ότι όλες οι δισκογραφικές εταιρείες σε θέλουν. Πόσες προσφορές δέχτηκες;

Εχουν επικοινωνήσει μαζί μου πολλές, αλλά ακόμα δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση που θα με ικανοποιούσε ως καλλιτέχνη.

Αρα, θα είσαι το επόμενο μεγάλο αστέρι στη διεθνή μουσική σκηνή;

Η διεθνής μουσική σκηνή είναι μια τεράστια αγορά, γεμάτη απίστευτο ταλέντο. Θα ήταν τιμή μου να είμαι μέλος της.

Από πού εμπνέεσαι;

Κυρίως από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Οι φιλίες και οι σχέσεις στη ζωή μου με τροφοδοτούν με πολλή συναισθηματική ενέργεια, την οποία χρειάζομαι για να γράψω ένα τραγούδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ωστόσο μπορώ να βρω έμπνευση και στα πιο απλά πράγματα, απλώς παρατηρώντας όλο τον κόσμο και τα πάντα.

Πες μου για τα παιδικά σου χρόνια. Πώς ξεκίνησες να τραγουδάς και να συνθέτεις;

Ημουν εκτεθειμένη σε διάφορα πράγματα ως παιδί, αλλά πάντα με τράβαγε οτιδήποτε είχε σχέση με τη μουσική. Ξεκίνησε όταν ήμουν στην πρώτη τάξη και διοργανώνανε σόου ταλέντων. Ηθελα να συμμετέχω, αλλά δεν είχα καμία ιδέα ποιο θα ήταν το ταλέντο μου. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου μου πρότεινε να τραγουδήσω. Η δασκάλα της μουσικής προσφέρθηκε να παίξει πιάνο όταν είδε ότι είχα δηλώσει συμμετοχή. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η δασκάλα ήταν η πρώτη που πίστεψε στις φωνητικές μου ικανότητες. Ξεκίνησα να γράφω μουσική και να συνθέτω λίγο πριν από το σόου ταλέντων χάρη στον πατέρα μου.
Είχε φέρει σπίτι πλήκτρα και από εκείνη τη στιγμή θυμάμαι τον εαυτό μου να κάθομαι συνέχεια μπροστά στα πλήκτρα, να τα πατάω και να προσπαθώ να βρω ωραίες μελωδίες απλώς για να διασκεδάζω. Το πρώτο τραγούδι που έγραψα γράφτηκε με αυτά τα πλήκτρα.

Εχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;

Ναι, και δεν ήθελα να φύγω. Πάντα περνάω τόσο καλά εκεί!

Από ποιο μέρος της Ελλάδας είσαι;

Ο μπαμπάς μου είναι από τον Πειραιά και η μαμά μου από τους Γαργαλιάνους στη Μεσσηνία. Εγώ βέβαια γεννήθηκα στην Αμερική.

Ελληνικά μιλάς;

Τα ελληνικά ήταν η πρώτη γλώσσα που με δίδαξαν όταν μεγάλωνα.

Θα σκεφτόσουν ποτέ να κάνεις καριέρα στην Ελλάδα;

Σίγουρα. Στα σχέδιά μου είναι να ηχογραφήσω και έναν δίσκο στα ελληνικά κάποια στιγμή στην καριέρα μου.

Πού σε πάνε τα όνειρά σου;

Σκοπός της ζωής μου είναι να δημιουργώ. Αλλά οπουδήποτε και να με πηγαίνουν τα όνειρά μου, εύχομαι η πραγματικότητά μου να με πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω.

Τι ρόλο παίζει η αγάπη στη ζωή σου; Θα ήθελες να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά;

Η αγάπη ως ορισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Η ικανότητα να νιώθεις ρομαντισμό και να ζεις ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτά που εμπνέουν τη μουσική. Σίγουρα θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά, αλλά πρώτα πρέπει να βρω τον σωστό άνθρωπο. Το να δημιουργήσω οικογένεια είναι ένα μελλοντικό κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής που μόλις ξεκινάω. Προς το παρόν είμαι παντρεμένη με τη μουσική μου.

Ελληνας σύζυγος ή κάποιος άλλος;

Θα ήθελα να παντρευτώ Ελληνα, αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να ελέγξω τον άνθρωπο που έχει επιλέξει για μένα ο Θεός. Ας ελπίσουμε ότι είναι Ελληνας.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον;

Πολύ απασχολημένο, υγιή και χαρούμενο. Βλέπω να ασχολούμαι ταυτόχρονα με πολλά πράγματα -ως συνθέτης, τραγουδίστριακαι να συνεισφέρω πολλά στη βιομηχανία της μουσικής. Ενας σημαντικός στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και να έχω ανάμεσα σε άλλα δική μου εταιρεία. Αυτό που θέλω είναι να μπορέσω με την επιτυχία μου να βοηθήσω άλλους να πετύχουν. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν θα σταματήσω να δουλεύω! (γελάει)

Η συμβουλή σου σε όσους θέλουν να κατακτήσουν τη μουσική βιομηχανία;

Να είναι σταθεροί και να παραμένουν ενθουσιασμένοι. Αν η μουσική είναι το σχέδιο ζωής τους, να μην αφήνουν κανέναν να τους πείσει ότι πρέπει να έχουν και μια εναλλακτική λύση δουλειάς. Να είναι φιλόδοξοι και σίγουροι για την πορεία τους και να πιστεύουν ότι η ζωή πάντα χαράζει ένα μονοπάτι για όσους είναι παθιασμένοι.

[youtube width=”550″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=D9_AODMeXoo&feature=player_embedded[/youtube]