Συναυλία για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης – 17/7

DSC_0391_1Μικρασιάτικα τραγούδια, ελαφρολαϊκά, γνωστά τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι αλλά και παραδοσιακές μελωδίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή, 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια φιλανθρωπική συναυλία για την στήριξη του κεντρικού συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Χανίων, η Στρατιωτική Μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών, η χορωδία της Αδελφότητας των Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Πολύκαρπος» και οι χορωδίες των Ενοριών Ζωοδόχου Πηγής και Αλικιανού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός αναφέρθηκε στη σημασία που έχει προσφορά φιλανθρωπικού έργου στις μέρες μας. «Η περίοδος που περνάμε είναι αρκετά δύσκολη και προσπαθούμε να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και βέβαια το έργο της τοπικής εκκλησίας δεν είναι μόνο τα συσσίτια. Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε παιδιά που έχουν ανάγκη ειδικά στις μέρες μας όπου το σύστημα της Υγείας δεν είναι όσο καλό θα περιμέναμε. Επίσης, βοηθάμε την Εκκλησιαστική Σχολή, το Θεοχαρίδειο Ίδρυμα και άλλες δομές αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων», σημείωσε. Ειδικότερα για το συσσίτιο επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο βασίζεται στην προσφορά όλης της κοινωνίας.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων η διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Αθηνά Πετράκη αναφέρθηκε στη στήριξη της εκδήλωσης από μέρους του Δήμου Χανίων μέσα από τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, που θα παρουσιάσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, και της παραχώρησης από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του θεάτρου Ανατολικής Τάφρου. Τόνισε δε τη σημασία που έχει στις μέρες μας να
στηρίζονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. «Θέλω μονάχα να σας μεταφέρω εκ μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε προσφορά προς τους συνανθρώπους καθώς καθημερινά στις κοινωνικές μας υπηρεσίες απευθύνονται άνθρωποι ζητούν βοήθεια τόσο ψυχολογικά όσο και κοινωνικά και υλικά», ανέφερε μεταξύ άλλων, η κα Πετράκη.

Ο ταγματάρχης και διοικητής της Στρατιωτικής Μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών Νικόλαος Λαφάτας εξέφρασε τη χαρά των μελών της Στρατιωτικής Μπάντας που θα συμπράξουν μαζί με άλλα μουσικά σχήματα για ένα σημαντικό σκοπό. «Καλούμε τον κόσμο να δώσει το “παρών” κι από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό παρουσιάζοντας ένα ελαφρολαϊκό μουσικό πρόγραμμα διάρκειας περίπου μισής ώρας», τόνισε.

Εκ μέρους της χορωδίας της Αδελφότητας των Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Πολύκαρπος» η πρόεδρος Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά η Αδελφότητα στηρίζει το θεάρεστο έργο της Μητρόπολης και των προσπαθειών του σεβασμιότατου μητροπολίτη και έκανε γνωστό ότι η χορωδία θα παρουσιάσει μικρασιάτικα τραγούδια.

Ο καθηγητής μουσικής και χοράρχης της Χορωδίας της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Δημήτρης Κολλίντζας ευχαρίστησε εκ μέρους του εφημέριου πατρός Ιωάννου Δρακακάκη και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ζωοδόχου Πηγής τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και τον μητροπολίτη Δαμασκηνό για την πρόσκληση να συμμετέχει η χορωδία μαζί με 6μελή ορχήστρα στην εκδήλωση. «Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι ιδιαίτερος και σημαντικός και δεν είναι άλλος από τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί χρόνια τώρα η Μητρόπολή μας σε εκατοντάδες άπορους συνανθρώπους μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο χοράρχης της Χορωδίας Ενορίας Αλικιανού «Ο Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης» Ελευθέριος Χατζηδάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της Χορωδίας και του εφημερίου Αλικιανού π. Εμμανουήλ Χατζηδάκη για την ευκαιρία που δίνεται στα μέλη της χορωδίας να εμφανιστούν στο χανιώτικο κοινό και να συμβάλλουν κι αυτά με τον τρόπο τους στην ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης.