Συνάντηση Βάμβουκα – Μινώτου για τη μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

ist arxeioΤο ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου του Παλιού Ψυγείου στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη 26/7/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τη Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Μαριέττα Μινώτου, και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Δέσποινα Κτενίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Κωνσταντίνου Φουρναράκη, Προϊσταµένου Γ.Α.Κ. – Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, και της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, ειδικής συνεργάτιδος των Γενικών Αρχείων του Κράτους, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα μεταστέγασης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης σε έναν κατάλληλο και επαρκή χώρο, ώστε το Αρχείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό αλλά και να αναδειχθεί η συλλογή των σπάνιων τεκμηρίων, που διαθέτει.

ist arxeio2

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Αρχείου, προκειμένου το πολύτιμο υλικό, που διαθέτει να χρησιμοποιείται σωστά από τους ερευνητές, αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταφοράς του εκτός Χανίων. “Γι΄ αυτό και το ίδιο το κράτος είναι υποχρεωμένο να βρει λύση, παραχωρώντας το κτίριο του Παλιού Ψυγείου”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Πρόσφατα, όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., Γεώργιο Τερζάκη, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι για το ενδιάμεσο στάδιο και έως ότου εξευρεθεί μια μόνιμη λύση για τον αποθηκευτικό χώρο ο Δήμος Χανίων θα μπορούσε να συνδράμει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.
eparxies.gr