antwnopoulosΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ
Ο ηθοποιός, ο ποιητής, ο πεζογράφος
(Χανιά, 30 – 31 Αυγούστου 2016)

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και άλλους, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, οργανώνει ένα πολιτιστικό διήμερο για την προσωπικότητα και το έργο ενός πνευματικού ανθρώπου, που υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί την Τέχνη και τα Γράμματα με ευθύνη, αφοσίωση και συνέπεια. Η εκδήλωση έχει τίτλο:
Αφιέρωμα στον Άγγελο Αντωνόπουλο. Ο ηθοποιός, ο ποιητής, ο πεζογράφος.

Το Αφιέρωμα απαρτίζεται από δύο μέρη:

* Τρίτη απόγευμα, 30 Αυγούστου 2016, από τις 6.00 έως τις 9.00 το βράδυ, ο Άγγελος Αντωνόπουλος και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος θα συναντήσουν, στην έδρα της Εταιρείας, στον Πύργο Αλικιανού, θεατρικά σχήματα και ανθρώπους του θεάτρου της περιοχής Χανίων και θα συζητήσουν μαζί τους ελεύθερα, με θεματικό άξονα «Το θέατρο στην επαρχία. Προσπάθειες, προβλήματα, προοπτικές». Άτομα και ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διάλογο καλούνται να το δηλώσουν στον υπεύθυνο, τον καθηγητή κο Γιώργο Καρκάνη, τηλ. 6973967143.

** Τετάρτη βράδυ, 31 Αυγούστου 2016, ώρα 19.30, θα γίνει, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του Άγγελου Αντωνόπουλου, με έμφαση στην ποίηση και την πεζογραφία του. Για το έργο θα μιλήσουν: ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Σέργιος Μαυροκέφαλος και ο Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος.