1 & 2 Οκτώβρη ο αγώνας «Υπερκοπέλι» και «Υπερκοπελάκι»

yperkopeliΈνας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, διοργανώνεται για έβδομη χρονιά στα Χανιά, το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τη διοργάνωση του συλλόγου Ορίζοντες «Υπερκοπέλι» που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και τα έσοδα θα δοθούν για τη στήριξη του συλλόγου, αλλά και για τις ανάγκες ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών σωματείων της πόλης.

Η αυλαία του διημέρου ανοίγει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου με τον αγώνα του ολυμπιακού τριάθλου που απευθύνεται κυρίως σε αθλητές. Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν 1.500 μέτρα, θα διασχίσουν με ποδήλατο απόσταση 40 χιλιομέτρων και θα τρέξουν δέκα χιλιόμετρα. Θα ακολουθήσει ο αγώνας δρόμου δυναμικού περπατήματος πέντε χιλιομέτρων «Ανοιχτοί Ορίζοντες», χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίο όσοι πάρουν μέρος θα προσφέρουν το μισό κόστος της συμμετοχής τους σε όποιο φιλανθρωπικό σωματείο της πόλης επιθυμούν. Η πρώτη ημέρα κλείνει με «πιλάφι πάρτι», συναυλία και διανυκτέρευση όσων συμμετεχόντων το επιθυμούν, σε σκηνές στον χώρο του πάρκου των Αγίων Αποστόλων.

Ο αγώνας «Υπερκοπέλι» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ενώ θα προηγηθεί το «Υπερκοπελάκι», αγώνας με συμμετοχή παιδιών, ηλικίας από οκτώ έως 12 ετών. Στο «Υπερκοπέλι» οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν 400 μέτρα, θα διανύσουν με ποδήλατο 15 χιλιόμετρα και θα τρέξουν τέσσερα χιλιόμετρα. Οι αντίστοιχες διαδρομές στο «Υπερκοπελάκι» είναι κολύμπι 50 μέτρα, ποδήλατο δύο χιλιόμετρα και τρέξιμο 500 μέτρα.