Ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

mouseia24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας θα είναι δωρεάν.


Με θέμα «Από τον ταύρο στο Μινώταυρο», το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ο οποίος για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένος στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις στις αίθουσες των μόνιμων συλλογών του μουσείου (ώρες έναρξης 10:00 και 11:00).

Θα παρουσιασθούν επιλεγμένα εκθέματα που εντάσσονται σε ένα γενικότερο σενάριο για την ιδιαίτερη θέση του ταύρου στην αρχαία Κρήτη ως συμβόλου δύναμης και λατρείας.

Αξίξε να σημειωθεί ότι για τρεις μέρες, 23-25 Σεπτεμβρίου τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας συμμετέχουν σε μια σειρά δράσεις ξεκινώντας από τη Βουλή των Ελλήνων με ειδικές ξεναγήσεις στους χώρους που φιλοξενούνται αντικείμενα προσφύγων.

Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας θα είναι δωρεάν.

 

Πατρίς-Ηρακελίου