O Αντετοκούμπο προτίμησε τα 100 εκατ. αντί για περισσότερα χρήματα

atetonkouboΈκανε το συμβόλαιο της ζωής του, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να εισπράξει περισσότερα από τα 100 εκατ. δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο 21χρονος άσος είχε τη δυνατότητα να πάρει συνολικά 106 εκατ. δολάρια υπογράφοντας τώρα ή να ρισκάρει το ερχόμενο καλοκαίρι να γίνει restricted free agent και να βγει στην αγορά αναζητώντας (εν όψει της νέας αύξησης του salary cap) ακόμη περισσότερα χρήματα ή και πενταετές συμβλολαιο, με τους Μπακς να διατηρούν το δικαίωμα να τον κρατήσουν με ισόποση προσφορά.

Κι όμως, ο διεθνής άσος είπε… όχι. «Ζητήσαμε από τον Γιάννη να μην υπογράψει max contract και να μας δώσει την ευκαιρία και την οικονομική δυνατότητα να γίνουμε ομάδα πρωταθλητισμού. Και ήταν πρόθυμος να το κάνει», δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς.

«Ο Γιάννης είναι άλλης πάστας άνθρωπος. Μου είπε ‘αν είναι να βοηθήσουμε την ομάδα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εδώ πριν έξι χρόνια πουλούσα στιλό στο δρόμο’», τόνισε ο εκ των εκπροσώπων του, Άλεξ Σαράτσης.

Με τα χρήματα που εξοικονόμησαν οι Μπακς από το συμβόλαιο του Αντετοκούνμπο, μπορούν να κρατήσουν με νέα deal άλλα πολύτιμα στελέχη της ομάδας, αλλά και να αποκτήσουν παίκτες για να βελτιώσουν κι άλλο το επίπεδο του ρόστερ.

 

sport-fm.gr