Μαθητές από το Βάμο «υιοθετούν» το αρχαίο θέατρο της Απτέρας – 6/11

14725496_1136272446453813_298726154678567989_nΤελετή υιοθεσίας του Αρχαίου θεάτρου της Απτέρας, από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Βάμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στον Αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, Αντώνης Αθανασάκης, στόχος της υιοθεσίας είναι κυρίως η προστασία και η προβολή του αρχαίου θεάτρου. Όπως είπε, η ιδέα της υιοθεσίας προέκυψε μετά την κατάκτηση από το 2ο Γυμνάσιο, της 2ης πανελλήνιας θέσης για το ντοκιμαντέρ “Οι μαθητές μάς ξεναγούν στο Αρχαίο θέατρο της Απτέρας”. Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων συμμετείχαν πέρυσι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, που είχε προκηρυχθεί από κοινού από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΕΡΤ και το σωματείο “Διάζωμα”, που δραστηριοποιείται στην ανάδειξη των Αρχαίων θεάτρων της χώρας.
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2ου Γυμνασίου Χανίων

Για το Γυμνάσιο Βάμου, η ιδέα της υιοθεσίας προέκυψε από την ενασχόλησή των μαθητών της Γ’ τάξης με τη μελέτη του Κουλέ της Απτέρας και της ευρύτερης περιοχής της αρχαίας πόλης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό στην καστροπολιτεία του Αποκόρωνα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υιοθεσίας, θα γίνει και η βράβευση του 2ου Γυμνασίου Χανίων για το ντοκιμαντέρ σχετικά με το θέατρο της Απτέρας. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, η υιοθεσία του θεάτρου της Απτέρας, σημαίνει ουσιαστικά, ότι οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους, μαθαίνουν την ιστορία από τη γέννησή του μέχρι και την καταστροφή του στο πρόσφατο παρελθόν και ταυτόχρονα ευαισθητοποιούνται προς την κατεύθυνση της προστασίας των μνημείων της χώρας και αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.

ert.gr