Τρία συγκροτήματα του Schoolwave, που φέτος κλείνει τα έξι του χρόνια, θα δώσουν δυναμικά το παρόν στις 17 του Σεπτέμβρη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Με τις συναυλίες τριών συγκροτημάτων του Schoolwave ξεκινά το φετινό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction θα δώσουν δυναμικά το παρόν στις 17 του Σεπτέμβρη, στις 9 το βράδυ, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής καλώντας τους Schooligans αλλά και όσους κρύβουν στην καρδιά τους έναν Schooligan σε μία αξέχαστη μία βραδιά όπου τα νιάτα έχουν την τιμητική τους.

Οι Musica Ficta είναι μια alternative rock μπάντα από την Αθήνα, ίσως η πιο ιδιαίτερη στα έξι χρόνια του Schoolwave. Ο Απόλλωνας, συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος, άρχισε να γράφει μουσική το 2004, στα 14 του, όταν άκουσε το “Exit Music” των Radiohead και το “Muscle Museum” των Muse. Έχει γράψει τη μουσική για αρκετά θεατρικά έργα, με τελευταία την παράσταση “Wonderland” και «Τίτος Ανδρόνικος» του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο.

Οι Rosebleed είναι ένα πενταμελές εναλλακτικό συγκρότημα ροκ από την Αθήνα με ανδρικά φωνητικά που σχηματίστηκε το 2004. Πιστεύουν πως η μουσική χρειάζεται να μετασχηματίζεται και να εξελίσσεται και αυτό προσπαθούν να κάνουν παραμένοντας ανοιχτοί στον πειραματισμό. Είναι η πρώτη μπάντα του Schoolwave που έβγαλε δίσκο(‘White Balloons’) με τη Sony. Το Φεβρουάριο του 2010 το κομμάτι τους ‘Ι want to have it all’ βρέθηκε στη 14η θέση των μουσικών προτάσεων στο BBC Radio 1 της Αγγλίας.

Το συγκρότημα Blue Jazz Fiction ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009 από έξι κορίτσια από το Βόλο. Το πρωτότυπο τζαζ σχήμα συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία με δικά τους κομμάτια με ξένους στίχους αλλά και δικές τους διασκευές σε ήδη γνωστές συνθέσεις. Οι νεαρές μουσικοί προσαρμόζουν ξένα jazz, blues, αλλά και rock ‘n ‘roll κομμάτια για πιάνο, σαξόφωνο, βιολί, καχόν και δύο φωνές, καθώς και για αρμόνιο, κιθάρα και ντέφι.

Η συναυλία αποτελεί συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Φεστιβάλ Schoolwave και ανήκει στη Σειρά Γέφυρες. Χορηγός της Σειράς – την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος – είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Η γενική είσοδος είναι 5€ και η προπώληση άρχισε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου

in.gr