Συστάσεις για το σφοδρό μέτωπο κακοκαιρίας που θα πλήξει τον Νομό

kriti-xioniaΣύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα και πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Χανίων.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη συστήνεται στους κτηνοτρόφους να φροντίσουν για την ασφάλειά τους, καθώς και για την ασφάλεια των ζώων τους, εξασφαλίζοντας επαρκείς ποσότητες ζωοτροφών, και αν είναι εφικτό, τη μεταφορά των ζώων τους στα πεδινά. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας, η δυνατότητα παροχής βοήθειας είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου, θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να μεριμνήσουν ανάλογα. Επίσης συστήνεται στους πάσχοντες πολίτες, που κατοικούν στα ορεινά του νομού και χρειάζεται να μεταβαίνουν συχνά στο Νοσοκομείο Χανίων για προγραμματισμένες θεραπείες, να φροντίσουν να βρίσκονται κοντά στην πόλη των Χανίων.
Τέλος, εφιστάται η προσοχή σε όλους τους πολίτες του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.