Πέθανε ο Βαρδής Τσουρής

tsourisΈφυγε μία μεγάλη προσωπικότητα των Χανίων αφήνωντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο των ασυμβίβαστων αγωνιστών των ιδεών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο Βαρδής Τσουρής έδινε μάχη τα τελευταία 2 χρόνια με τον καρκίνο. Έδωσε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια. Φάνηκε ότι θα νικήσει. Τελικώς δεν τα κατάφερε. Σήμερα, περίπου στις 8 το βράδυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στις 3 η ώρα στο χωριό Λιβαδά Ανατολικού Σελίνου. Για την κηδεία του θα ναυλωθούν 3 λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από το σπίτι του, στην οδό Γιαμπουδάκη απέναντι από την εκκλησία Πέτρου και Παύλου  στις 1 το μεσημέρι.

Να σημειώσουμε ότι η σωρός θα παραμείνει στο σπίτι του στην οδό Γιαμπουδάκη όλο το βράδυ όπου θα τον συντριφεύσουν για μια τελευταία φορά οι φίλοι και σύντροφοί του.

Παράκληση της οικογένειας να μην κατατεθούν στέφανα, αλλά να ενισχυθεί η «Κοινωνική κουζίνα».

Ο Βαρδής Τσουρής ήταν πάντα παρών σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού μας. Είχε συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων κατά των βάσεων στις 23 ιούλη του 1990. Η σύλληψή του παρά τω ότι ο Βαρδής Τσουρής ανήκε πάντα στον αναρχικό χώρο τον οποίον υπηρέτησε με συνέπεια, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και αυθόρμητες κινητοποιήσεις των Χανιωτών ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης που απαιτούσαν με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και έξω από τις φυλακές την άμεση αποφυλάκισή του.

Το επάγγελμά του ήταν πολιτικός μηχανικός.
Αγώνας της Κρήτης