Rebetien & Γιώργος Μαύρος στο “Βερέκυνθο”, Χανιά – 28/6

rebetien mavrosΟι Rebetien & ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης (τραγούδι, λαούτο, ούτι) στο Στεκι Του Καλλιτεχνικου Χωριου “Βερέκυνθος”, Χανιά Κρήτης

(https://www.facebook.com/verekinthossteki/)

Το μουσικό συγκρότημα «Rebetien» αποτελούν τέσσερις ταλαντούχοι νέοι μουσικοί που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της μουσικής τους αποτελεί η προσπάθεια μετάδοσης μιας μουσικής παράδοσης με αφετηρία το αστικό τραγούδι όπως έχει αποτυπωθεί στους πρώτους ελληνικούς δίσκους γραμμοφώνου και τις προεκτάσεις του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Η έμφαση που δίνεται στον φυσικό ήχο των οργάνων και στο επιλεκτικό ρεπερτόριο ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο και παραπέμπει στα μουσικά ακούσματα της περιόδου του μεσοπολέμου. Η διάθεση για πειραματισμό στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση αποτελεί μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση που απευθύνει στον ακροατή μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση των ήδη γνωστών ακουσμάτων.
Το μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και η εκφραστική δεινότητα των μουσικών σε συνδυασμό με την ευφυή και άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της εκάστοτε περίστασης είναι ικανά να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό έως άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό.
Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εμφανίζεται σε εβδομαδιαία βάση σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και της ελληνικής επαρχίας.

Rebetien:
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι)
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι)
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς)

Μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στη μουσική του σχήματός μας στα παρακάτω μουσικά μας βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=70MNY1hUYYk
https://www.youtube.com/watch?v=Phbk3VBxx4g

Περισσότερα στοιχεία για τη μουσική μας δραστηριότητα μπορείτε να δείτε στις σελίδες μας:
https://www.youtube.com/user/rebetien
http://www.rebetien-music.com/
https://www.facebook.com/rebetienband
http://soundcloud.com/rebetien
[email protected]