Διάλογος σχετικά με τα φεστιβάλ πολιτισμού που αποτελούν διεθνώς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

omilia-agios-fragkiskos-rethymno-5Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των κάτοικων του Ρεθύμνου στο να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα: «Φεστιβάλ Πολιτισμού, μνημεία και Πόλη: ένας διάλογος σε εξέλιξη», που πραγματοποιήθηκε την Παρακευή 16 Ιουνίου, στον Ενετικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου.

Ήταν μια συνάντηση που οργανώθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Η ομιλία αυτή αφορούσε τα φεστιβάλ πολιτισμού που αποτελούν διεθνώς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης αλλά και γενικότερης ανάδειξης των πόλεων που τα φιλοξενούν συμβάλλοντας στην αναγνωρισιμότητά τους. Η Κρήτη, ένα νησί με σημαντικό μνημειακό πλούτο αλλά και πολιτιστικό υπόβαθρο αποτελεί ιδανικό πεδίο αξιοποίησης αυτής της πρακτικής.

Βασικός στόχος ήταν η ανάπτυξη διαλόγου πάνω σε αυτό το καίριο θέμα ειδικά για την Κρήτη. Η συνάντηση περιλάμβανε παρουσιάσεις ερευνών που εκπόνησαν οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Αμαλίας Κωτσάκη, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους φορέων και συζήτηση με το κοινό.

cretedoc.gr