Εσπερίδα για το ελαιόλαδο στο Έλος, Κισάμου – 30/10

ladiEσπερίδα για το ελαιόλαδο (Παραγωγή – Ποιότητα – Υγεία – Ταυτότητα) θα γίνει στις  30 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00, στο ΕΛΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» (Παραπλεύρως ΚΕΠ).


Οργάνωση από: Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριά Α.Ε., Πολιτιστικό σύλλογο των χωριών Έλος-Λίμνη και Λούχι, «Η Αναγέννηση» και το Δήμο Κισάμου και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της  Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Πλατανιά.
Συνδιοργάνωση: Αγροδιατροφική Κρήτης, Ινστιτούτο ΕλιάςΥπ. Φυτών και Αμπέλου Χανίων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ένωση Ελαιουργών Νομού Χανίων, Συνεταιρισμοί Ρουμάτων και Μεσκλών, ΑΒΕΑ και ΣΕΔΗΚ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ ΜΕΡΟΣ
ΣΥΝΤ. : ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΡ., ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝ., ΜΟΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡ., ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

17.00-17.15  Εγγραφές
17.15-17.30  Χαιρετισμοί
17.30-17.40  Καλλιέργεια της ελιάς –Προβληματισμο, Ανουσάκης Χ.
17.40-17.50  Σημασία της άρδευσης στην παραγωγή και στην ποιότητα του ελαιολάδου, Χαρτζουλάκης Κ.
17.50-18.00 Ελαιουργεία: ο καθοριστικός τους ρόλος στην ποιότητα του ελαιολάδου, Χαιρετάκης Μ.
18.00-18.10 Τσουνατόλαδο: Εμπειρίες από παραγωγό ποιοτικού προϊόντος με πολλές διακρίσεις, Ανδρουλάκης Ε.
18.10-18.20  Ποιοτικό ελαιόλαδο και η σημασία του στην υγεία και κυρίως στο  οξειδωτικό στρες, Κυριτσάκης Α.

Β’ ΜΕΡΟΣ

Συντ.: Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, Κουρουπάκης Αναστάσιος
18.20-18.30 H διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων με το σήμα «Kρήτη» Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Παραρτήματος Κρήτης & Αντιπρόεδρος ΔΣ Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης
18.30-18.40 Σύνδεση πρωτογενή τομέα με τουρισμό, Πέτρος Μαρινάκης,
Υπεύθυνος τουρισμού Δήμου Πλατανιά.
18.40-18.45 Παρουσίαση του προγράμματος, The European Food- Masters Taste the Authentic από την Ανάδοχο εταιρεία, Μανόλης Κολετζάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΤΑΜ ΑΕ