Στην τελική ευθεία για τον εξοπλισμό της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Ρεθύμνου

vivliothiki rethymnoΣτην τελική φάση για την ολοκληρωμένη λειτουργία της, έχει πλέον εισέλθει η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη στο Ρέθυμνο, η οποία μάλιστα έχει αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητά της από την ημέρα που μεταφέρθηκε στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο στην περιοχή του Κουμπέ.


Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της βιβλιοθήκης, Μιχάλη Τρούλη, ο διαγωνισμός για την προμήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού της βιβλιοθήκης έχει ήδη προκηρυχθεί και πολύ σύντομα σημαντικοί τόμοι βιβλίων θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει στα ράφια ώστε να είναι διαθέσιμοι για τους αναγνώστες…

Μπορεί να άνοιξε τις πύλες της στα τέλη Μαρτίου για να υποδεχτεί τους χιλιάδες χρήστες της, που είναι λάτρεις των βιβλίων, ωστόσο, ακόμα και σήμερα δεν έχει πάρει την τελική της μορφή.

Ο λόγος για την δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου που πλέον λειτουργεί σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, στην περιοχή του Κουμπέ. Αυτό που εκκρεμεί και το οποίο έχει εισέλθει στην τελική ευθεία είναι η προμήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού της βιβλιοθήκης.

Όπως εξηγεί στην «Ν.Τ.Κ.» ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης, Μιχάλης Τρούλης στις 17 Οκτωβρίου αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ.

Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Τρούλη έχουν φροντίσει να ταξινομήσουν τα βιβλία προκειμένου οι αναγνώστες τους να μπορούν να εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την στιγμή που άνοιξε τις πύλες του το ζωντανό αυτό «κύτταρο γνώσης και πολιτισμού» η επισκεψιμότητα της βιβλιοθήκης αυξήθηκε κατακόρυφα.

Θυμίζουμε ότι η μεταφορά της βιβλιοθήκης από το παλιό κτίριο στο νέο έγινε στις 31 Μαρτίου όταν μεταφέρθηκε και το τελευταίο βιβλίο της που ήταν το «χρονικό μιας πολιτείας» του ρεθυμνιώτη συγγραφέα, Παντελή Πρεβελάκη.

 

neatv.gr