Με επιτυχία ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου – Τα βραβεία και οι διακρίσεις ανά κατηγορία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο οι τριήμερες εκδηλώσεις που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο πλαίσιο του 4ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, που στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου τόσο στην εσωτερική όσο και στις διεθνείς αγορές.

O διαγωνισμός αφορούσε συμμετοχές για τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2017-2018 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια δύο ημερών, στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ εργαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση».

Κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές στο διαγωνισμό και φέτος η ποσοστιαία αύξηση ξεπέρασε 20%, εδραιώνοντας τον θεσμό στην ανάδειξη του κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου. Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή στο πλαίσιο του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν συνολικά 100 δείγματα ελαιολάδου, 25 βιολογικής καλλιέργειας και 75 συμβατικής καλλιέργειας.

Ο  Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, το Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ –  Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Η συνέχεια εδω