Διέρρηξαν τρία διαμερίσματα

Ιδιωτικά ιατρεία και άλλα επαγγελματικά γραφεία που στεγάζονται σε πολυκατοικία στην οδό Τζανακάκη στο κέντρο της πόλης των Χανίων , για πολλοστή φορά, μπήκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών οι οποίοι με την μέθοδο της θραύσης του ομφαλού της κλειδαριάς μπήκαν σε δύο ιατρεία , χωρίς να κλέψουν κάτι αλλά προκαλώντας αρκετές καταστροφές.

Οι δράστες μπήκαν στην πολυκατοικία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης , άγνωστο με ποιόν τρόπο, καθώς η εξώπορτα κλείνει. Σπάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών κατάφεραν να μπουν μέσα σε δύο ιατρεία και προσπαθώντας να βρουν κάτι να κλέψουν που να έχει κάποια αξία μεταπώλησης άδειασαν συρτάρια, έκαναν άνω κάτω τα γραφεία και προκάλεσαν αρκετές ζημιές. Μάλιστα επεχείρησαν να μπουν και σε ένα κέντρο αισθητικής, μόνο που εκεί αντιστάθηκε σθεναρά η κλειδαριά ασφαλείας την οποία είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης μετά την προηγούμενη…διάρρηξη στην οποία είχε πέσει θύμα.

«Στις 8 το πρωί που ήρθα να ανοίξω διαπίστωσα ότι είχαν σπάσει τον ομφαλό της πόρτας και είχαν προκαλέσει και ζημιές στην ίδια την πόρτα» δήλωσε ο κ. Χρήστος Δημάκης επισημαίνοντας πως «σε εμένα είναι η δεύτερη διάρρηξη μέσα σε έξη μήνες. Την προηγούμενη φορά είχαν μπει μέσα και μου αφαίρεσαν έναν laptop. Στην συνέχεια άλλαξα την κλειδαριά , έβαλα μια ασφαλείας , την οποία τώρα, ευτυχώς δεν κατόρθωσαν να παραβιάσουν και έτσι δεν μπήκαν μέσα και δεν έχω ζημιές εσωτερικά».

Βέβαια ο κ.Δημάκης θα αναγκαστεί να πληρώσει και την επισκευή της πόρτας αλλά και την τοποθέτηση νέας κλειδαριάς, η οποία, όπως λέει, θα είναι ακόμη περισσότερο ενισχυμένη.

Το γεγονός είναι πως η συγκεκριμένη πολυκατοικία, καθώς όλα τα διαμερίσματα – πλην ενός – είναι επαγγελματικοί χώροι, αν και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης,  αποτελεί συνήθη στόχο των διαρρηκτών. «Τα τελευταία τρία -τέσσερα χρόνια έχουν χτυπήσει διαμερίσματα και καταστήματα τουλάχιστον επτά φορές» τονίζει ο κ. Χρήστος Μπαντιάς που διατηρεί κατάστημα στο ισόγειο της πολυκατοικίας και ο οποίος επίσης είχε πέσει θύμα διάρρηξης στο πρόσφατο παρελθόν. Επαγγελματίες και καταστηματάρχες ανησυχούν για το ποιανού θα είναι η επόμενη σειρά και στο μεταξύ προσπαθούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα ασφαλείας, αλλά όπως επισημαίνει ο κ.Μπαντιάς « οι πιο πολλοί βάλαμε συναγερμούς και κάποιοι έβαλαν και κάμερες. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Να βάλουμε παντού σιδεριές και να τα κάνουμε φρούρια;»

Να σημειωθεί πως οι παραβιάσεις πορτών και οι διαρρήξεις με την μέθοδο της θραύσης του ομφαλού , αποτελούν ένα σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα το 2008, οι διωκτικές αρχές είχαν καταφέρει να εξαρθρώσουν μια σπείρα Γεωργιανών που είχε διαρρήξει δεκάδες διαμερίσματα με αυτή την μέθοδο. Όμως φαίνεται πως βρέθηκαν μιμητές για να συνεχίσουν την «δουλειά».

[Νέος Κήρυκας]