Μουσική πανδαισία και όχι μόνο …

Η χθεσινή εμφάνιση της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελένης Τσαλιγοπούλου ήταν κάτι το μοναδικό θέλω να πιστεύω για τα δεδομένα της πόλης μας !!

Μήπως να φταίει η κρίση και ο βομβαρδισμός των μέσων… και λειτούργησε σαν κάθαρση και σαν ξέδωμα ;;; Μια βραδυά που εξελίχθηκε σε πανηγύρι, με ήχους βαλκανικούς, που μεταλλάσσονταν σε πότε σε λάτιν και ρέγκε πάρτυ, πότε σε progressive και trance ταξίδι, χωρις να λείπουν και οι ευαίσθητες στιγμές αλλα και αρκετά περάσματα απο παλιό καλο λαϊκό τραγούδι !!

Γύρω στα 1.000 με 1.200 άτομα βρέθηκαν στο ΑΛΚΥΩΝ και αν δεν υπήρχαν οι “κρατήσεις” ίσως τελικά ο κόσμος να ήταν περισσότερος !! Απο την αρχη υπήρχε μια αρκετά καλη ατμόσφαιρα και ένα γενικό χαμόγελο στον κόσμο και φαινόταν πως η βραδυά θα κυλήσει καλα ! Οι δύο μεγάλες κολώνες απο ηχεία που ήταν τοποθετημένες εξτρά, προδιέθεταν ότι το κλίμα και ο ήχος θα ήταν συναυλιακός. Η συναυλία άρχισε χωρις καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα και αυτο είναι χαρακτηριστικό της Δ.Γαλάνη, δηλαδή να είναι συνεπής !! Αρχικά βγήκαν μαζι οι δύο ερμηνεύτριες στην πίστα -που είχε καλύψει βέβαια όλη τη γνωστη πίστα του ΑΛΚΥΩΝ- και ξεκίνησαν με ένα πολυ ωραίο μίξ απο τραγούδια και απίθανες εναλλαγές !!

Συνέχισαν σε αυτο το ρυθμό για κάπου ένα 20λεπτο, πράγμα που δείχνει και την έλλειψη κάθε βεντετισμού και στις δύο, ιδιαίτερα στην Δήμητρα Γαλάνη, σαν πιο μεγάλο όνομα. Η ορχήστρα αποτελούνταν απο νέα παιδιά, ορεξάτα, πολυ καλους μουσικούς ενω ο υπεύθυνος του προγράμματος, σίγουρα αξίζει συγχαρητηρίων ! Ο ήχος άψογος, το ίδιο και ο φωτισμός και πραγματικά δημιουργούσαν ένα σύνολο που σπάνια βλέπουμε !!

Ο κόσμος σιγα-σιγα άρχισε να χορεύει δίπλα στα τραπέζια και μετα απο λίγο πάνω σε αυτα, μετατρέποντας τη βραδυά σε ένα ξέφρενο πανηγύρι !! Η Δήμητρα Γαλάνη έκπληκτη και ενθουσιασμένη δήλωσε ότι έχει καιρο να ζήσει μια τέτοια βραδυά, πράγμα που πιστοποιεί ότι ήταν πράγματι ιδιαίτερη !!

Οι Imam Baildi ένα γκρουπ που διασκευάζει και ρεμιξάρει παλιά τραγούδια, είχαν δέσει απίστευτα με το σχήμα και το υπόλοιπο πρόγραμμα, μαζι με τα υπέροχα πνευστά. Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο Μανώλης Καραντίνης με τις πεννιές του, μια και πρόκειται για  ένα μεγάλο βιρτουόζο του μπουζουκιού !!

Εν τέλει μια βραδυά που άξιζε πολυ, απο καλλλιτέχνες που αγαπούν τη δουλειά τους, το ελληνικό τραγούδι και τη μουσική γενικότερα και σίγουρα και το κοινο τους !!

Γ.Β.