Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων ο Απ. Βουλγαράκης, με τον συνδυασμό Αρναουτάκη

Ο πολιτικός μηχανικός και πρώην πολιτευτής Απόστολος Βουλγαράκης είναι τελικά ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων του ΠΑΣΟΚ.
Η  ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του κυβερνώντος κόμματος στην Κρήτη έγινε χθες το βράδυ από τον βουλευτή Ηρακλείου και υποψήφιο περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.


Με μία λιτή ανακοίνωση, ο κ. Αρναουτάκης γνωστοποίησε ότι «μετά από απόφαση των αρμόδιων Οργάνων του Κινήματος ορίστηκαν ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης οι εξής: Νομός Χανίων: Απόστολος Βουλγαράκης, Νομός Ρεθύμνου: Μαρία Λιονή, Νομός Ηρακλείου: Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Νομός Λασιθίου: Νίκος Καστρινάκης».
Υπενθυμίζεται ότι η κα Λιονή είναι εν ενεργεία γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κουκιαδάκης είναι δικηγόρος, πολιτευτής Ηρακλείου και έχει διατελέσει πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, ενώ ο κ. Καστρινάκης είναι εν ενεργεία δήμαρχος Νεαπόλεως.
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
«Η Κρήτη για να κερδίσει αυτά που της ανήκουν πρέπει να πορευθεί ενωμένη εφαρμόζοντας στην πράξη τον συγκρητισμό. Σε αυτή την προσπάθεια θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή γραπτή του δήλωση ο κ. Βουλγαράκης, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να έχει στενά κομματικά κριτήρια».
Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Βουλγαράκης σημειώνει τα εξής:
«Είναι μεγάλη η ευθύνη που μου ανέθεσε ο πολιτικός μου φορέας να τεθώ επικεφαλής στον Νομό μας, για την ανάδειξη του αιρετού περιφερειάρχη της Κρήτης.
Μου δίδεται η δυνατότητα να ασχοληθώ ξανά με την τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το σχέδιο “Καλλικράτης” θέτει τις βάσεις για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, που θα αλλάξει συνολικά το πολιτικό και διοικητικό σύστημα.
Θέλω από την αρχή να δηλώσω ότι στην προσπάθεια αυτή, θα καλέσω να συμπορευθούν μαζί μας όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.
Επίσης θέλω να δηλώσω ότι η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να έχει στενά κομματικά κριτήρια.
Εξάλλου από τις αρχές που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον χαρακτήρα του νέου νόμου, είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις για να κάνει βήματα μπροστά ο θεσμός.
Η Κρήτη για να κερδίσει αυτά που της ανήκουν πρέπει να πορευθεί ενωμένη εφαρμόζοντας στην πράξη τον συγκρητισμό.
Σε αυτή την προσπάθεια θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις».

[Χανιώτικα Νέα]