Μ. Σκουλάκης : «Στόχος μας να κάνουμε τη Νέα Χώρα μια συνοικία πρότυπο»

Τα προβλήματα της συνοικίας της Νέας Χώρας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, ο Υπ. Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, με κατοίκους και φορείς της περιοχής και πιο συγκεκριμένα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Καταστηματαρχών & Ξενοδόχων Ν. Χώρας, του συλλόγου Ερασιτεχνών και Επαγγελματιών Αλιέων Ν. Χώρας καθώς και με τον εφημέριο του ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Αντώνιο Σαπουνάκη.

1)    Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας από τη πλατεία Τάλω έως την ακτή Παπανικολή και το Κλαδισό, η έλλειψη καθαριότητας, η σήμανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, ο ανεπαρκής δημοτικός φωτισμός, η ανάπλαση της παλιάς συνοικίας, η ανάγκη περισσότερης αστυνόμευσης και η εικόνα στο λιμανάκι της Νέας Χώρας με τον ανενεργό γερανό, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ των φορέων και των κατοίκων της Ν. Χώρας και του υπ. Δημάρχου Χανίων, παρουσία υποψήφιων συμβούλων Χανίων του συνδυασμού «Χανιά-Ο Δήμος μας Αλλάζει»

«Θα είμαστε κοντά σας και μετά τις εκλογές. Ο διάλογος και η συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους του νέου Δήμου των Χανίων θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της δουλειάς μας για την ανάπτυξη του τόπου» επισήμανε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος αναγνώρισε την υστέρηση και τις ελλείψεις που καταγράφονται στη περιοχή τα τελευταία χρόνια, «ελλείψεις για τις οποίες φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η νυν δημοτική αρχή αλλά και η νομαρχιακή αρχή» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Νέα Χώρα μια συνοικία πρότυπο» σημείωσε ο κ. Σκουλάκης και για το σκοπό αυτό ζήτησε τη σύμπραξη και τη συνεργασία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης αφού κατέγραψε αναλυτικά τις προτάσεις και τα προβλήματα των εκπροσώπων των φορέων της Ν. Χώρας, σε μία πολύωρη συζήτηση, παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού «Χανιά-Ο Δήμος μας Αλλάζει» που αφορούν την περιοχή και οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα  του συνδυασμού που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
►    η αξιοποίηση-αναβάθμιση της παραλίας Κλαδισού-Άπτερας και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από τη πλατεία Τάλω έως την ακτή Παπανικολή και το Κλαδισό.
►    η συνέχιση του προγράμματος αναπλάσεων και εξωραϊσμού της παλιάς συνοικίας της Ν. Χώρας
►    η βελτίωση της σήμανσης
►    η λήψη μέτρων για την ασφαλή φύλαξη και τον επαρκή φωτισμό των ελλιμενιζόμενων σκαφών κατά τη διάρκεια της νύχτας στο λιμανάκι της Νέας Χώρας
►    η ενίσχυση των συσσιτίων των απόρων του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας
►    η συνεργασία με την Αστυνομία για την καλύτερη αστυνόμευση στη περιοχή
►    η στήριξη και αναβάθμιση της ετήσιας γιορτής της Σαρδέλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Επισκέψεων & Συναντήσεων υπ. Δημάρχου Χανίων,
Μ. Σκουλάκη, 11-13 Οκτωβρίου

Δεύτερα 11/10

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
•    Επίσκεψη σε περιοχές του Δήμου Ελ. Βενιζέλου
18:30  ΠΑΣΑΚΑΚΙ (στα καφενεία των Βουλγαράκη & Ανδρεάδη)
19:00  ΜΟΥΡΝΙΕΣ (στα καφενεία της Πλατείας Μουρνιών)
19:30  ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ (στα καφενεία Τσεσμελή & Τρίγωνο)
20:00  ΚΑΛΥΚΑΣ (στα καφενεία Ξυλάκη & Τσάκαλου)
20:30 ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ (στα καφενεία Μπεϊνόγλου & Κοκολογιάννη)

Τρίτη 12/10

ΠΡΩΙ
•    Συνάντηση με Πρύτανη και Προέδρους Τμημάτων Πολυτεχνείου Κρήτη

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
•    Επίσκεψη σε περιοχές του Δήμου Θερίσου
17:30  ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ (Πολιτιστικό Κέντρο)
18:00  ΑΓΙΑ (Φυλακές – Ταβέρνα Κρητικός)
18:30  ΚΥΡΤΩΜΑΔΟ (Καφενείο Αρτσιδάκη)
18:45  ΑΓΙΑ (Λίμνη – Καφετέρια Έναυσμα)
19:45  ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ (Καφενείο Κουφάκη)
20:15  ΛΥΓΙΔΕ (Καφενείο Μπόζη)

Τετάρτη 13/10

ΠΡΩΙ
10:00 Επίσκεψη σε Λιμενικό Ταμείο
11.00 Επίσκεψη σε Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων
12.30 Συνάντηση με Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Χανίων

neatv.gr