Μυρτώ Γεωργιάδου – Κωστής Ρασιδάκης – Λίλυ Δάκα : Βραδιά Lieder με έργα Σούμαν

31/10/2010

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων – ΚΕΔΗΧ

Τόπος : Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΗΣΙΔΗΣ

Ώρα : 20.30

Είσοδος : 10 €

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, οι Μυρτώ Γεωργιάδου, Κωστής Ρασιδάκης και Λίλυ Δάκα θα πραγματοποιήσουν Βραδιά Lieder με έργα Σούμαν. Η συναυλία θα γίνει στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, ώρα 20.30. Γενική είσοδος : 10 €

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ γερμανικού lied, με έργα Robert Schumann

Μέρος Α΄

Robert Schumann

Κύκλος “Dichterliebe”, op. 48 (σε ποίηση Heine)

1. Im wunderschönen Monat Mai
2. Aus meinen Tränen sprießen
3. Die Rose, die Lilie, die Taube
4. Wenn ich in deine Augen seh
5. Ich will meine Seele tauchen
6. Im Rhein, im heiligen Strome
7. Ich grolle nicht
8. Und wüßten’s die Blumen, die kleinen
9. Das ist ein Flöten und Geigen
10. Hör’ ich das Liedchen klingen
11. Ein Jüngling liebt ein Mädchen
12. Am leuchtenden Sommermorgen
13. Ich hab’ im Traum geweinet
14. Allnächtlich im Traume
15. Aus alten Märchen
16. Die alten, bösen Lieder

Μέρος Β΄

I. Der Nussbaum op. 25 (σε ποίηση Mosen)
II. Widmung op. 25 (σε ποίηση Rückert)
III. Dein Angesicht, op. 127 (σε ποίηση Heine)

Κύκλος “Frauenliebe und Leben” (σε ποίηση Chamisso)

1. “Seit ich ihn gesehen”
2. “Er, der Herrlichste von allen”
3. “Ich kann’s nicht fassen, nicht glauben”
4. “Du Ring an meinem Finger”
5. “Helft mir, ihr Schwestern”
6. “Süßer Freund, du blickest mich verwundert an”
7. “An meinem Herzen, an meiner Brust”
8. “Nun hast du mir den ersten Schmerz getan”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΜΥΡΤΩ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Η Μυρτώ Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Κύπρο. Από το 1987 εώς το 1991 παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Μονωδίας του Ωδείου Ηρακλείου (Μουσικός Σύλλογος « Απόλλων » ) στην τάξη της κας Κατερίνας Τζαγκαράκη.
Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές της στη Γερμανία με υποτροφία της Κυπριακής κυβέρνησης, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Στουτγκάρδης, με καθηγήτρια την Prof. Μ. Takanashi, απ όπου αποφοίτησε το 1997 με το Δίπλωμα Καθηγητή Τραγουδιού Diplome-Musiklehre. Την ίδια χρονιά συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Όπερας της Ακαδημίας με τη μεσόφωνο Prof. Julia Hamari και στη Liedklasse με τον Prof. Konrad Richter. To 2001 αποφοιτά με τους Μεταπτυχιακούς Τίτλους: Opernsaenger και Liedgestalltung.
Έχει εμφανιστεί σε παραγωγές του Opernschule, του Rheingau Musik Festival, της Tuebinger Kammeroper, της Baden – Badener Philharmonie, ερμηνεύοντας τους ρόλους : Rosina, Zweite Dame στον « Μαγικό αυλό », Cenerentolla, Smeton, Cherubino, Zephirus, Armen κ.α.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους καθηγητές : Ellio Bataglia, Luisa Bosabalian, Daniel Ferro, Anna Reynolds, Maria Venutti και Klesie Kelly.
Το 1999-2000 συνεργάζεται με τη Εθνική Λυρική Σκηνή και εμφανίζεται ως Χένσελ (Χένσελ και Γκρέτσελ), Σμέτον (Άννα Μπολένα) και στον Μαγικό Αυλό.
Το 2002-2003 προσκαλείται να ερμηνεύσει τους ρόλους – μεταξύ άλλων – Romeo και Dorabella στις Όπερες της Γάνδης και της Αμβέρσας του Βελγίου.
Έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με την Διεθνή Εταιρία Νίκου Καζαντζάκη.
Με ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει άριες από Ορατόρια, Όπερες και Lieder εμφανίζεται σε ρεσιτάλ και με σύνολα μουσικής δωματίου στη Γερμανία, Σλοβακία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΚΩΣΤΗΣ ΡΑΣΙΔΑΚΙΣ

Γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1965 και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Πρώτες μουσικές σπουδές στον Μουσικό Σύλλογο Απόλλωνα, με τη Ρίκα Δεληγιαννάκη.
Μελέτησε λυρικό τραγούδι με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο, σύνθεση και αυτοσχεδιασμό με τον Μάρκο Αλεξίου και υποκριτική με τον Δημήτρη Καταλειφό. Δίπλωμα μονωδίας πήρε το 1998 με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.
Συνέχισε σπουδές με την Κ.S. Olivera Miljacovic στη Βιέννη και την Massako Protti στην Κρεμονα.
Στο διάστημα 2000-2006 έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πολλές παραγωγές: «Peter Grimes» του B.Britten, «La Boheme» του G. Puccini, «Le Grand Macabre» του G. Ligeti, «Don Giovanni» του W.A Mozart, «Carmen» του G. Bizet, «Un Cappello di Paglia di Firenze» του Ν.Rota και άλλες.
Στη «Λυσιστράτη» του Μ. Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στο «Gianni Schicchi» του G. Puccini και το 2007 στην «Νυχτερίδα» του J. Strauss στην όπερα Θες\κης.
Το 2008 συμμετέχει στο αφιέρωμα στον Θεόφραστο Σακελλαρίδη απο την σκηνή της Οπερέτας της ΕΛΣ.
Έχει συμπράξει με τα περισσότερα μουσικά σύνολα της Ελλάδος και έχει δώσει ρεσιτάλ με έργα μουσικής δωματίου.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ.

ΛΙΛΥ ΔΑΚΑ

Η Λίλυ Δάκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με τη Ρίκα Δεληγιαννάκη στο Ωδείο «Απόλλων» και συνέχισε στην Αθήνα με τη Ντόρα Μπακοπούλου στο Ωδείο Atheneaum, απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα του πιάνου. Μελέτησε επίσης πιάνο με τη Marie-Christine Calvet, μουσική δωματίου με τον Levente Kente και συνοδεία τραγουδιού με τον Dalton Baldwin (Παρίσι, Centre International de Piano, Θερινή Ακαδημία της Νίκαιας). Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Γαλλία, Αυστρία), στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει λάβει μέρος στα φεστιβάλ Ηρακλείου, Σύμης, Πάτρας και Λευκωσίας.. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μουσικής δωματίου και της συνοδείας τραγουδιού και συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους μουσικούς. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου καθώς και με το κουαρτέτο εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου.
Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και στο Ωδείο «Απόλλων». Είναι επίσης απόφοιτος της ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου DEA του Πανεπιστημίου της Σορβόννης .