Ομαδική Εκθεση Ζωγραφικής στο Γιαλί Τζαμισί

Ομαδική Εκθεση Ζωγραφικής του Πειραματικού Εργαστηρίου Τέχνης του Κοι.Σ.Π.Ε. Χανίων με τίτλο ‘Περιπλανήσεις’ εγκαινιάστηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Γιαλί Τζαμισί.


Στην 3η ομαδική έκθεση του Πειραματικού Εργαστηρίου Τέχνης παρουσιάζονται 37 έργα χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και εργαζομένων στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργαστηρίου, ‘αυτό που μας έδεσε σαν ομάδα είναι η αγάπη για έκφραση μέσω της ζωγραφικής και περίπου μια εικοσαετία συνεργασίας μέσα σε βαρύ και δύσκολο χώρο, όπως αυτόν του Θ.Ψ.Π. Χανίων. Σήμερα, όντας ελεύθεροι και εκτός των τειχών, οι δεσμοί αυτοί συνεχίζουν να μας ενώνουν σε μια προσπάθεια αποστολής μηνυμάτων ανθρώπινων με ελεύθερη συναισθηματική έκφραση, διαλέγοντας ο καθένας για τον εαυτό του τα υλικά ζωγραφικής που τον εκφράζουν περισσότερο, χωρίς περιορισμούς και «πρέπει». Χωρίς στενόμυαλους κανόνες και τροχοπέδη στην έκφραση του νου και της ψυχής.
Καθένας από εμάς βρίσκει τον χαμένο παράδεισο μέσα από τη ζωγραφική με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο.
Καθένας από εμάς αφήνει το δικό του μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα ζωγραφίζοντας με την απόλυτα προσωπική του έμπνευση, με τον απόλυτα δικό του τρόπο’.
Οι επιχειρήσεις του Κοι.Σ.Π.Ε. Χανίων είναι το κατάστημα πώλησης εμπορικών ειδών, ειδών λαϊκής τέχνης και παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων ‘Η Φυλλοτόμος Μνήμη’ στη Δημοτική Αγορά Χανίων, το κυλικείο ‘Θαυματουργία’ στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τα πλυντήρια αυτοκινήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων και το Πειραματικό Εργαστήρι Τέχνης (ζωγραφική, κόσμημα).