Η Sakineh ετοιμάζεται για την αγχόνη…

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους κρατώντας την φωτογραφία της στα χέρια τους, εκατοντάδες γυναίκες φώναξαν το όνομά της, μια παγκόσμια καμπάνια στήθηκε για χάρη της και όμως… ο θάνατος απέχει λίγες μόνο ώρες μακριά της .

Ο λόγος για  την 43χρονη Sakineh Mohammadi Ashtiani,την Ιρανή που καταδικάστηκε πριν από τρία χρόνια σε θάνατο καθώς σύμφωνα με τις αρχές του Ιράν απάτησε και δολοφόνησε τον σύζυγό της.

Εκείνη δεν  έχει σταματήσει λεπτό να φωνάζει για την αθωότητά της. Στο Ιράν όμως, οι γυναίκες δεν έχουν φωνή… δεν έχουν αξία.

Πριν από λίγους μήνες, το Ιράν αποφάσισε ότι η  Ashtiani έπρεπε να εκτελεστεί με λιθοβολισμό.

Η είδηση αυτή προκάλεσε  αναταραχή στην παγκόσμια κοινότητα  και εκατοντάδες διπλωματικά επεισόδια μεταξύ του Ιράν και πολλών άλλων εθνών.

Ο γιος της και  η κόρη της έκανα ότι μπορούσαν  για να γνωστοποιήσουν την τραγική  ιστορία της μητέρας τους και  το πέτυχαν! Μια τεράστια διεθνής καμπάνια στήθηκε για την Ιρανή. Η 43χρονη  μητέρα ήταν κάθε μέρα στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Για λίγο όλοι νόμιζαν ότι μπορούσαν να σώσουν τη ζωή αυτής της γυναίκας που είχε την ατυχία να γεννηθεί στο Ιράν.

Ο καιρός όμως περνούσε και η Τεχεράνη δεν έδινε απάντηση.

Στις 3 Νοεμβρίου, η Διεθνής Επιτροπή κατά του λιθοβολισμού ανακοίνωσε τα άσχημα νέα. Η Sakineh Mohammadi Ashtiani θα εκτελεστεί δια απαγχονισμού εντός της ημέρας.

Οι πιέσεις  της διεθνούς κοινότητας απέδωσαν άλλα όχι όπως όλοι θα ήθελαν. Το Ιράν θα εκτελέσει την γυναίκα, κάνοντάς της την «χάρη» να αποφύγει τον λιθοβολισμό… όχι όμως και τον θάνατο!

Το Ιράν δεν  έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι τα θλιβερά αυτά νέα θα επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με τον  ποινικό κώδικα του Ιράν, το έγκλημα του φόνου τιμωρείται με θάνατο δια απαγχονισμού, ενώ η μοιχεία, που θεωρείται έγκλημα, με θάνατο δια λιθοβολισμού. Οι συγκεκριμένοι νόμοι, τέθηκαν σε ισχύ το 1979, όταν έλαβε χώρα η Επανάσταση του Ισλάμ.

[Πρώτο Θέμα]