Η στήριξη των δημάρχων που εκλέχθηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Συνολικά 63 είναι οι δήμαρχοι που επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, ενώ 117 νυν δήμαρχοι αν και ήρθαν πρώτοι στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να διεκδικήσουν εκ νέου τον δημαρχιακο θώκο την επόμενη Κυριακή.

Από το σύνολο των δημάρχων που εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή οι 64 είναι ανεξάρτητοι, οι 21 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, 13 από τη ΝΔ, ένας από το ΣΥΡΙΖΑ και πέντε ανεξάρτητοι, στηριζόμενοι από κάποιο κόμμα.

Συγκεκριμένα από τους 21 του ΠΑΣΟΚ, οι δέκα στηρίχθηκαν μόνο από το ΠΑΣΟΚ, πέντε στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, δύο από το ΠΑΣΟΚ, τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά, ένας από το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους και τρεις ως ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.

Από τους υποψήφιους που προέρχονται από τη ΝΔ, εκλέχθηκαν έξι με τη στήριξη του κόμματος, ένας εκλέχθηκε με την υποστήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ έξι εκλέχθηκαν ως ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη ΝΔ.

Ο προερχόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ από τους ανεξάρτητους, οι τέσσερις υποστηρίχθηκαν από τη Δημοκρατική Αριστερά και ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά. 

[cna.gr]