Ποιοι εκλέγονται οριστικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Από πολλά νέα πρόσωπα απαρτίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Συνολικά, ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης εκλέγει 35 δημοτικούς συμβούλους.

Συγκεκριμένα, στο Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα, εκλέγονται οι Νίκος Ματζαπετάκης και Μανόλης Βασιλάκης.

Στο Δυτικό Δημοτικό Διαμέρισμα, με τον συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη εκλέγονται οι Γιώργος Παρασύρης, Ελένη Κόκορη – Παπαδάκη, Αγγελική Σχοιναράκη, Νίκος Γιαλιτάκης, Μαρία Ξυλούρη – Ξημέρη, Μαρία Τιτομιχελάκη – Μπέρκη, Βασίλης Κλάδος, Γιώργος Καραντινός και Δημήτρης Σπυριδά- κης.

Οι Μανώλης Παγωμένος, Κώστας Βαρδαβάς, Γιάννης Δροσίτης, Μαρίζα Τζιράκη και Γιώργος Σκουλατάκης είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Ανοιχτοί Ορίζοντες, που εκλέγονται από το Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα.

Δεκατρείς συμβούλους εκλέγει συνολικά ο Γιάννης Κουράκης, από το νότιο διαμέρισμα.Ειδικότερα, εκλέγονται οι: Μιχάλης Περυσινάκης, Στρατής Δαγκωνάκης, Κώστας Καμπανός, Νίκος Μαχλάς, Γρηγόρης Μακαρώνας, Νίκος Δημόπουλος, Δημήτρης Καρατζάνης, Συγγελάκη Δέσποινα, Στέλλα Πατακού – Επιτροπάκη, Γιώργος Αεράκης, Αλέξανδρος Λαζαρίδης, Δημήτρης Αγαπάκης, Γιούλη Μπότη– Μαθιουδάκη.

Οι Ανδρέας Κυπραίος, Βαγγέλης Σισαμάκης και Μανώλης Μηλάκης, είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται από τη Νέα Αλικαρνασσό, με τον Γιάννη Κουράκη.

Ο Γιώργος Στειακάκης από το Γοργολαΐνη, ο Αριστείδης Μπολάκης από την Παλιανή και η Κατερίνα Καρτσώνη – Κοκολογιάννη από το Τέμενος, συμπληρώνουν τους συμβούλους του Γιάννη Κουράκη.

Η αντιπολίτευση

Δεκατέσσερις συνολικά έδρες καταλαμβάνουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση λαμβάνει έξι έδρες, η παράταξη του Τάσου Ηλιαδάκη «Ηράκλειο Ανατροπή και Πορεία στο Μέλλον» 5, ενώ ο συνδυασμός του Κωστή Καμπιτάκη «Ηράκλειο, Ανθρώπινη Πόλη» λαμβάνει 3 έδρες.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση, εκτός από τον επικεφαλής Μανώλη Συντυχάκη που εκλέγεται στο Νότιο Διαμέρισμα, εκλέγει ακόμα τους Καλλιόπη Συντυχάκη, Μαρία Βασιλακάκη, Ειρήνη Σκυβαλάκη, Μιχάλη Κασαπάκη και τον Γιώργο Σκεπάρνη.

Ο συνδυασμός του Τάσου Ηλιαδάκη, εκτός από τον ίδιο, εκλέγει τους Γιώργο Βουρεξάκη, Βασίλη Σπιθούρη, Κωστή Δολαψάκη και Μαρία Λαγκωνάκη.

Ο συνδυασμός του Κωστή Καμπιτάκη, εκλέγει τον ίδιο καθώς και τους Γιώργο Κλάδο και Ευσεβία Γιάνναρη.

[cretalive.gr]