Στηρίζουν Καμίνη, «κατακεραυνώνουν» Νικήτα

«Δεν αλλάζουμε πόλη, αλλάζουμε δήμαρχο»… Με αυτό το μήνυμα, πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, εξέφρασαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την αντίθεσή τους στην επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στο Δήμο Αθηναίων και τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη.

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, «66 χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή, νεοναζί μπήκαν στην Αθήνα ξανά», επισημαίνοντας ότι η πόλη δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο βρώμικη και κατηγορώντας το δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή.

«Δεν έχει σημασία που ανήκουμε πολιτικά» είπε, «αλλά, αν επανεκλεγεί, τότε σε ένα χρόνο η πόλη θα γίνει αβίωτη και οι κάτοικοι θα οπλοφορούν και θα αλληλοσκοτώνονται».

Ο Μάκης Κοψίδης κάλεσε όλους τους αριστερούς πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. «Είναι κρίμα οι δυνάμεις της Αριστεράς να αφήσουν την Αθήνα καθηλωμένη, μένοντας προσκολλημένες στο σλόγκαν “τι Παπάγος, τι Πλαστήρας”, δεν είναι όλοι ίδιοι».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Δημοκρατική Αριστερά, Γρηγόρης Ψαριανός, υποστήριξε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης μέσα σε τέσσερα χρόνια κατέστρεψε την Αθήνα. Είπε ακόμη ότι «οι κακές θητείες του Αβραμόπουλου και της Μπακογιάννη φαντάζουν ως παράδεισος μπροστά στη θητεία Κακλαμάνη». Κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο ότι ενεργεί κατόπιν συγκεκριμένου σχεδίου, για να καταστρέψει την πόλη και ότι «αφήνει να επωάζεται το αβγό του φιδιού».

Ταυτόχρονα, άσκησε σκληρή κριτική κατά της ηγεσίας του ΚΚΕ και μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «είναι καταστροφική η προπαγάνδα υπέρ της αποχής» και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή «φανατικά υπέρ Καμίνη».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τους Οικολόγους Πράσινους, Κώστας Διάκος, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «θετικά Καμίνη» και κατηγόρησε τον κ. Κακλαμάνη ότι δεν σέβεται τους Αθηναίους.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μήνυμα στον Γ. Καμίνη έστειλε ο δήμαρχος του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ. Εύχεται καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο και συμπληρώνει: «Ο Γιώργος Καμίνης έχει φιλοδοξίες για την πόλη του και είναι αποφασισμένος για καθημερινή δράση για τους συμπολίτες του. Η προηγούμενη ιδιότητά του, ως Συνηγόρου του Πολίτη, του επιτρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους, προκειμένου να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά τους. Το πρόγραμμά του για την Αθήνα είναι ρεαλιστικό και φιλόδοξο. Συνδυάζει τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, για τις οποίες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να είναι υπερήφανες. Συνδυάζει επίσης την πλούσια ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας με τα σύγχρονα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή της».

«Η Αθήνα, είμαι πεπεισμένος, έχει ανάγκη από ένα δήμαρχο τέτοιου βεληνεκούς. Έχει ανάγκη από ένα δήμαρχο, ο οποίος θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σημερινής Αθήνας, έτσι ώστε η Αθήνα να γίνει και πάλι μία σύγχρονη, διεθνής μητρόπολη, με σεβασμό στο περιβάλλον» καταλήγει ο κ. Ντελανοέ.

[Πρώτο Θέμα]