Υβριδικό μοντέλο παρουσίασε η ΚIA στις Η.Π.Α.

Ακόμα ένα «πράσινο» αυτοκίνητο πραγματοποιεί το ντεμπούτο του αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για το KIA Optima, το οποίο παρουσιάζεται στο κοινό της Αμερικής τόσο με κανονικό κινητήρα (εσωτερικής καύσης) όσο και με υβριδικό.

Στην πρώτη περίπτωση, το Optima θα ξεκινήσει άμεσα να διατίθεται στις Η.Π.Α., ενώ τους επόμενους μήνες υπολογίζεται να ξεκινήσει και η διάθεση της υβριδικής έκδοσης.

Το Optima Hybrid συνδυάζει έναν 2,4 λίτρων κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος αποδίδει 166 ίππους και έναν ηλεκτρικό με απόδοση 40 ίππους (συνολικά 206 ίπποι). Οι επιδόσεις του κορεατικού μοντέλου μπορεί να μη βάζουν… φωτιά στην άσφαλτο, όμως ικανοποιούν σημαντικά τον μέσο αγοραστή. Συγκεκριμένα, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9.2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και, επειδή αναφερόμαστε σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, σημειώνουμε ότι η μέση κατανάλωση που κυμαίνεται στα 5.9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Αν και τα νούμερα είναι αρκετά καλά, δεν θα μπορούσαν να συγκινήσουν τους Ευρωπαίους οδηγούς (και κυρίως του Έλληνες), που πλέον, όταν ακούν αυτοκίνητο με κινητήρα 2.4 λίτρα τρέχουν… πανικόβλητοι. Ωστόσο και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Optima θα εισαχθεί κανονικά και στη Γηραιά Ήπειρο.

[zougla.gr]