Ντεμπούτο για το νέο ηλεκτρικό Focus το 2011

Το νέο Focus Electric είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της Ford και εκτιμάται ότι θα διανύει περίπου 160 χλμ. με μηδενικές εκπομπές ρύπων και  χωρίς κατανάλωση βενζίνης, με μία πλήρη φόρτιση. Το λανσάρισμά του αναμένεται στα τέλη του 2011, με τις πρώτες αγορές όπου θα κυκλοφορήσει, να είναι αυτές των ΗΠΑ.


Στους αμερικανικούς δρόμους θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του το νέο πλήρως υβριδικό Focus, πριν το δούμε και στους δικούς μας. Η επιλογή των αγορών βασίστηκε σε κριτήρια όπως, σχέδια καθημερινών διαδρομών, τρέχουσες τάσεις για την αγορά υβριδικών μοντέλων, συνεργασία με εταιρίες κοινής ωφέλειας και δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ηλεκτροκίνηση. Το Focus Electric, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Michigan και θα συναρμολογείται στην ίδια γραμμή με το βενζινοκίνητο Focus. Η ηλεκτρική έκδοση δεν θα έχει καμία διαφορά με την συμβατική, όσον αφορά το σχεδιασμό, το φινίρισμα, την καμπίνα, αλλά και την οδική συμπεριφορά.

Κάτω από το καπό, θα συνεργάζονται ένας βενζινοκινητήρας με ένα ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 23 kwh. Υιοθετείται ένα υγρό σύστημα θέρμανσης και ψύξης για τη μεγιστοποίηση της ζωής της μπαταρίας και της λειτουργικής αυτονομίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής προϊοντικής βιωσιμότητας, η Ford θα λανσάρει μια σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Ευρώπη και Β.Αμερική, μεταξύ των οποίων το μικρό επαγγελματικό van Transit Connect Electric, δύο υβριδικά μοντέλα μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς και ένα plug-in υβριδικό.

[monopoli.gr]