Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και οι μάχες σε Παγκρήτιο και Σέρρες

Η αναμέτρηση ΑΕΚ – Ολυμπιακός ξεχωρίζει στη 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague. Η Ένωση “έδεσε” τον Νάτσο Σκόκο, σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο της και θέλει τη νίκη για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι με το αβαντάζ των τριών βαθμών αλλά και τον Ιμπαγάσα στην αποστολή θα ψάξουν το τρίποντο στο ΟΑΚΑ.

17.15 Εργοτέλης – Λάρισα (NOVA)
Ματς – φωτιά στο Παγκρήτιο μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Εργοτέλης που μεσοβδόμαδα ηττήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την τέταρτη εντός έδρας ήττα του σε πέντε αγώνες, παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή τη στιγμή θέμα Καραγεωργίου δεν υπάρχει όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της ομάδας αλλά αν συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Εκτός μάχης είναι και πάλι οι ανέτοιμοι Τζούνιορ, Αλεξόπουλος.
Από την άλλη η ΑΕΛ περιμένει με ανυπομονησία τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν θα εγκαινιάσει το νέο της στολίδι. Μέχρι τότε όμως προέχει το σημαντικό ματς κόντρα στον Εργοτέλη. Η ήττα από τον Πανιώνιο, στο τελευταίο ματς της ομάδας στο Αλκαζάρ, προκάλεσε τριγμούς ενώ έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα αφού απέχει μόλις ένα βαθμό από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εκτός αποστολής έμειναν οι ασθενείς Μετίν, Κατσιαρός και ο ανέτοιμος Αμπουχατζίρα.

17.15 Πανσερραϊκός – Άρης (NOVA)
Η ήττα από την Ξάνθη σταμάτησε το σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων του Πανσερραϊκού. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς πονοκεφαλιάζει με τις απουσίες των Ντιόγκο, Παντελιάδη και αναμένεται να επιστρατεύσει τον Αλβάρες για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στα αριστερά της άμυνας. Η επιστροφή του Παπάζογλου είναι το μόνο θετικό για τον τεχνικό των γηπεδούχων.
Η νίκη του Άρη επί της Κέρκυρας αποτέλεσε το καλύτερο γιατρικό στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο Κούπερ άφησε εκτός αποστολής τους τραυματίες Πρίττα και Ρονάλντο, ενώ σκέφτεται να ποαρατάξει στη μεσαία γραμμή τους Τόχα, Ναφτί. Στα ευχάριστα η ετοιμότητα του Χαβίτο.
19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (NOVA)
Το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague. Στην ΑΕΚ, μετά την ανανέωση του συμβολαίου με τον Νάτσο Σκόκο, το κλίμα είναι πανηρυρικό. Ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ θέλοντας να δώσει ώθηση στην ομάδα που αναζητεί μία νίκη γοήτρου, ψυχολογίας αλλά και βαθμολογικής σημασίας. Η Ένωση έχει απομακρυνθεί από την κορυφή. Βρίσκεται ήδη 11 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό κι αν δεν κερδίσει θα έχει ελάχιστες ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου. Ο Χιμένεθ είδε με ικανοποίηση τους Μπλάνκο, Σάχα να προπονούνται κανονικά και τους πήρε στην αποστολή. Αντίθετα εκτός έμειναν οι τραυματίες Καφές, Τζιμπούρ, Πατσατσόγλου.

Χιμένεθ:” Είναι μέρα χαράς για την ΑΕΚ”

Αφιέρωμα NewsIt: ΑΕΚ VS ΟΣΦΠ

Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους, προέρχονται από τη νίκη με 2-0 επί του Εργοτέλη και σίγουρα πηγαίνουν στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη, γνωρίζοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας δεν θα πέσουν από την κορυφή της βαθμολογίας. Η νίκη βέβαια αποτελεί αυτοσκοπό για τον Ολυμπιακό που θα παραταχθεί με επιθετικούς προσανατολισμούς στο ΟΑΚΑ. Ο Βαλβέρδε πονοκεφαλιάζει για την άμυνα, αφού οι απουσίες Μέλμπεργκ, Τοροσίδη, Ραούλ Μπράβο και Γκαλίτσιου περιορίζουν στο ελάχιστο τις λύσεις που έχει στα χέρια του. Ο Ποτουρίδης αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι ενώ ο Μοντέστο θα διατηρηθεί στο δεξί άκρο. Στη μεσαία γραμμή η επιστροφή του Ιμπαγάσα δίνει τη δυνατότητα στον Ισπανό να επιλέξει αν θέλει πιο επιθετικό ή πιο αμυντικό σχήμα.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague

Σάββατο 27/11
17.15 Εργοτέλης – Λάρισα (NOVA)
17.15 Πανσερραϊκός – Άρης (NOVA)
19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (NOVA)

Κυριακή 28/11
15.00 Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη
15.00 Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα (NOVA)
15.00 Πανιώνιος – Ηρακλής (NOVA)
17.15 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (NOVA)
19.30 Κέρκυρα – Παναθηναϊκός (NOVA)

Βαθμολογία μετά από 11 αγώνες

1. Ολυμπιακός 27
2. Παναθηναϊκός 24
3. Καβάλα 18
4. ΠΑΟΚ 17
5. ΑΕΚ 16
6. Άρης 16
7. Ηρακλής 15
8. Ολυμπιακός Βόλου 15
9. Αστέρας Τρίπολης 14
10.Κέρκυρα 13
11.Λάρισα 11
12.Ατρόμητος 11
13.Ξάνθη 11
14.Πανσερραϊκός 11
15.Εργοτέλης 10
16.Πανιώνιος 10