Κόζα Νόστρα στην υγεία στο Ηράκλειο…

Στο ΙΚΑ Ηρακλείου, αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία όλοι ανεπίσημα κάνουν λόγο για «κοινό μυστικό», επισήμως όμως τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά,

οι όποιες δηλώσεις είναι “στρογγυλεμένες” και περίπου όλοι εμφανίζονται να αναμένουν “ως μάννα εξ ουρανού” τα αποτελέσματα των εξονυχιστικών ελέγχων από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ και το υπουργείο Υγείας. Ελέγχων όμως που θα έπαιρναν άλλο χαρακτήρα αν όσοι γνώριζαν έμπαιναν μπροστά σε ένα “κίνημα” κάθαρσης και αυτοκάθαρσης.


Δυστυχώς, όλα αυτά μπορεί να μη χαρακτηρίζουν την πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους, αλλά η σιωπή, ιδίως σε μια περίοδο τραγική για την οικονομία αυτού του λαού, καταντάει έστω και ακούσια… “συνενοχή”. Το τελευταίο αφορά και το συντάκτη της ανώνυμης επιστολής που έγινε και η αφορμή για το νέο κύκλο αποκαλύψεων αρχικά στο ΙΚΑ Ηρακλείου και τώρα πλέον και πάλι σε δημόσια νοσοκομεία, με επίκεντρο το ΠΑΓΝΗ.
Οφείλουν πλέον επώνυμα ο ίδιος και οι άλλοι υπάλληλοι του ΙΚΑ, όπως ανέφερε στην επιστολή του, να βγουν δημόσια και επώνυμα να καταδείξουν τα “πλοκάμια” στο χώρο της υγείας. Δικαιολογία δεν υπάρχει, ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τεθεί σε λειτουργία, εισαγγελικές Αρχές ομοίως, και οι τοπικοί δημοσιογράφοι, χωρίς εξαιρέσεις, δε σιωπούν, και ό,τι στοιχειοθετείται παρουσιάζεται δημόσια και χωρίς περικοπές.

δείτε ολόκληρο το θέμα εδω