Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας από μαθητές και σπουδαστές των Χανίων.
Στις 7.30 μ.μ. στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος’ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο των 10 ετών από τη σύσταση του Ιδρύματος και  για την Ενωση της Κρήτης.
Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Επετείου, στις 11 π.μ. θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Χανίων. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για τη μεταφορά της σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Στις 11.30 π.μ. θα γίνει η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη και στη συνέχεια θα γίνει έπαρση της σημαίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και παρουσίαση νέων εκθεμάτων.