Σαν χθές πρωτοκυκλοφόρησε το 1963 το τραγούδι των BeatlesI Want To Hold Your Hand”

Το κομμάτι έγραψε ο John Lennon και ο Paul McCartney  και φέρει τις υπογραφές και των δύο.


Ηχογραφήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του  1963, στο Studio 2 των εγκαταστάσεων της Abbey Road Studios, στο Λονδίνο. Η μίξη έγινε στις 21 Οκτωβρίου του ίδιου έτους και έχει διάρκεια 2.26 λεπτά.
Στο κομμάτι παίζουν και οι 4 Beatles, ο Lennon με  μια κλασική κιθάρα Rickenbacker 325 του 1958, ο MacCartney με ένα μπάσο του 1961, μάρκας Hofner, ο George Harrison με μια κιθάρα Gretsch 6122 «Country Gentleman» και ο Ringo Starr ντραμς μάρκας Ludwig.

Το «I Want To Hold Your Hand» λέγεται ότι ήταν μια παραγγελία του μάνατζερ Brian Epstein’ για να αλώσει το συγκρότημα την αμερικανική αγορά. Τα «Σκαθάρια» έγραψαν το τραγούδι στο υπόγειο του σπιτιού της φιλενάδας του Paul, της Jane Asher σε ένα πιάνο.

  • Το τραγούδι αυτό ήταν το πρώτο που πήρε παραγγελίες ενός εκατομμυρίου δίσκων.
  • Ήταν το πρώτο τραγούδι τους που πήγε στο νούμερο 1 των αμερικανικών τσαρτς και αντικαταστάθηκε από το  «She Loves You,», σπάζοντας το ρεκόρ του Elvis Presley που παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νούμερο 1 με τα «Love Me Tender» και «Don’t Be Cruel».

[youtube width=”560″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=iim6s8Ea_bE&feature=player_embedded[/youtube]

ΣΧΟΛΙΟ

Να σημειώσουμε ότι οι Μπήτλς πήραν το όνομα, καθ’ομοίωσιν με τους CRICKETS (τρυζόνια) του πιο αγαπημένου τους ήρωα και πιο κοντινού μουσικά, του Αμερικάνου BUDDY HOLLY, που χάθηκε πολυ νωρις το 1959, δίνοντας το όνομα BEETLES=ΣΚΑΘΑΡΙΑ, κάνοντας όμως και ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη BEAT που σημαίνει κτύπος, ρυθμός, το γνωστο μπητ, λέξη όμως που παραπέμπει και στη γενιά των μπητ (BEAT GENERATION) τους επονομαζόμενους και ΜΠΗΤΝΙΚΣ