Αναδρομική έκθεση μεταλλοτεχνίας στην Αίθουσα “Μάνος Κατράκης” & παράλληλες εκδηλώσεις

Μια αναδρομική έκθεση μεταλλοτεχνίας των «Χανιωτών» καλλιτεχνών Γιώργου Γκόγκουρα και Άρη Ταμπάτσικου διοργανώνεται στην αίθουσα «Μάνος Κατράκης» από την 1η έως την 19η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.
Οι δύο καλλιτέχνες του μετάλλου ζουν και εργάζονται από καιρό στα Χανιά.
Ο Γιώργος Γκόγκουρας (Ανεξάρτητο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεταλλοτεχνίας «Οι Επίγονοι»), ειδικεύεται σε επεξεργασία χαλκού και μπρούντζου και διδάσκει στο εργαστήρι που διατηρεί στη Χαλέπα την Τέχνη της σφυρηλάτησης χαλκού και μπρούντζου, στην κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών χώρου καθώς και χρηστικών αντικειμένων.

Ο Άρης Ταμπάτσικος ειδικεύεται στην κατεργασία σιδήρου στο Καλλιτεχνικό Χωριό «Βερέκυνθος», όπου συντηρεί το εργαστήρι του και ειδικεύεται σε κατασκευή γλυπτών και χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων από σίδηρο.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα πλην Τρίτης και Πέμπτης από τις 17:00 – 21:00. Πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα 2821033472, 6975861592, 6978047014 και 6932484054.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, με πρώτη το ρεσιτάλ έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τη Νατάσσα Πρωτοπαπαδάκη (τραγούδι) και τον Κώστα Γιαννάκη (πιάνο), την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη.
Οι επόμενες εκδηλώσεις είναι οι εξής:
«Ιστορίες Μετάλλων» – Ιστορική αναδρομή της σχέσης Ανθρώπου με τα μέταλλα με τους Δημήτρη Πατέλη (καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης) και Μανώλη Πουλή (γνωστό… παραμυθά). Τη βραδιά ολοκληρώνει η Ευθυμία Ανέστη με αραβικούς χορούς υπογραμμίζοντας τη σχέση Χανιά – Χαλκός – Αραβία. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 4 του Δεκέμβρη.

«Πανοραμική Θέα Μιας Νυχτερινής Εργασίας», το πρώτο έργο του θεατρικού συγγραφέα Μάριου Ποντίκα με τους Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και Μανώλη Πουλή, την Τετάρτη 8 του Δεκέμβρη.

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τον Κώστα Καλύβα και την παρέα του, το Σάββατο 11 του Δεκέμβρη.

Βραδιά εξωτικής μουσικής με την Ελένη Τσαουσάκη και τις… άρπες της το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Παιδικό παραμύθι με τους Μαρία Τσουκνάκη και Άλκη Πασχαλίδη, την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στις 11.30 π.μ.

Κλείσιμο της έκθεσης με τους Νατάσσα Πρωτοπαπαδάκη και Κώστα Γιαννάκη, στις 9.30 μ.μ. της Κυριακής 19 Δεκέμβρη.