Παρουσίαση βιβλίου για τις αλησμόνητες πατρίδες

Παρουσίαση του βιβλίου της μικρασιάτισσας Ελευθερίας Μπαντουράκη – Μπολέτη και του Χρήστου Μαχαιρίδη με τίτλο ‘Η φλόγα της αγάπης και οι αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής‘ θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ‘Ερεισμα’ (Υψηλαντών 36), την Τετάρτη 8/12, στις 7.30 μ.μ.


Την παρουσίαση θα κάνει η γιατρός και ποιήτρια κα Πηνελόπη Ντουντουλάκη. Οπως επισημαίνει και το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών στην εισαγωγή του βιβλίου: ‘Η αλληλογραφία της κας Ελευθερίας Μπαντουράκη –  Μπολέτη και του κ. Χρήστου Μαχαιρίδη αποτελεί μια περιεκτική και ανατρεπτική αναψηλάφηση της μεγαλύτερης τραγωδίας του νεώτερου ελληνισμού. Μια εκπρόσωπος της πρώτης προσφυγικής γενιάς θέτει επιτακτικά ερωτήματα στον εκπρόσωπο της πρώτης προσφυγικής γενιάς, ο οποίος καλείται να απαντήσει άφοβα και ελεύθερα στα αναπάντητα γιατί της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Ενας πρωτότυπος διάλογος της πείρας και της ιστορικής γνώσης, του συναισθήματος και της ψυχρής λογικής της λήθης και της αλήθειας. Και οι δύο επιβεβαιώνουν με τη δράση τους και το συγγραφικό τους έργο ότι η αγάπη για την πατρίδα είναι μια σεμνή αυτονόητη και βαρειά διακονία’.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται η κα Ελευθερία Μπαντουράκη – Μπολέτη και ο κ. Χρήστος Μαχαιρίδης, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν το βιβλίο τους.