Άφιξη Ρεν με κεντρικό θέμα το μνημόνιο

Στην Αθήνα αφικνείται την Πέμπτη, μετά τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρέν, ο οποίος εν μέσω διαδοχικών συναντήσεων και επαφών θα επιχειρήσει να πείσει για την απρόσκοπτη υλοποίηση του μνημονίου, ενώ θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την επιμήκυνση του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο φινλανδός επίτροπος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Oικονομικών, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτη Θωμόπουλο.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν οι προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και γενικότερα οι τρόποι ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί επίσης με τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ θα συμμετάσχει και σε συνέδριο με θέμα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, την Παρασκευή θα βρεθεί στην Αθήνα ο επίτροπος αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν που θα έχει συναντήσεις με τον κ. Παπανδρέου και μέλη της κυβέρνησης, ενώ θα συμμετάσχει σε συνέδριο με αντικείμενο την περιφερειακή πολιτική, στο οποίο θα συμμετάσχουν νεοεκλεγμένοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Το βασικό μήνυμα της επίσκεψης του κοινοτικού επιτρόπου Γ. Χαν θα αφορά τη σημασία της αξιοποίησης των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων στην Ελλάδα, ως συμβολή στις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ρεν ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου, με θέματα αιχμής την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και τον αναπτυξιακό νόμο.

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, θα προβλέπει μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών, εξοικονόμηση δαπανών καθώς και μετατάξεις.

[skai.gr]