Φωτοβολταϊκά στις ταράτσες στην Κρήτη

Απο τη συνέντευξη του αναπληρωτή διευθυντή ΔΕΗ Κρήτης, Παύλου Βαρδουλάκη στην Crtea tv, σχετικά με την έναρξη του προγράμματος “ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ” που ξεκίνησε σήμερα στην Κρήτη, ακούσαμε :

ΚΟΣΤΟΣ : 30.000-35.000 ευρω, για μια μονάδα 10 ΚΙΛΟΒΑΤ

ΑΠΟΔΟΣΗ : 7.000 ευρω το χρόνο, μιας εγκατάστασης 10 ΚΙΛΟΒΑΤ

Η απόδοση εξαρτάται απο τον προσανατολισμό, τις σκιάσεις και άλλους παράγοντες

Η σύμβαση είναι για 25 έτη, με τιμή κιλοβατώρας : 0,55 ευρω /κιλοβατωρα, αναπροσαρμοζόμενη τιμαριθμικά κατ’έτος.

Το πλαφόν των αιτήσεων είναι 20 μεγαβάτ για όλη την Κρήτη, δηλαδή θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απο την εικόνα που υπάρχει έως τώρα.

Σήμερα εξυπηρετήθηκαν 100 αιτήσεις στο Ηράκλειο. Κάποιες απο αυτες δεν εντάχτηκαν λόγω ελλειπών στοχείων. Το ποσοστό αυτό ήταν σήμερα στο Ηράκλειο 50 %, δηλαδή απο τους 100 που προσήλθαν και περίμεναν στην ουρά, οι 50 είχαν ελλειπείς φακέλλους.
Στη συνέχεια εντος 20 ημερων γίνεται η ένταξη και ο αιτών θα πληρώσει ανάλογα με την εγκατάσταση το ποσό των 300-1000 ευρω.

Παρακάτω άρθρο απο το Cretalive :

Άνοιξε και στην Κρήτη το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στις στέγες – Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα  10 Ιανουαρίου, η υποβολή αιτήσεων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ σε όλη την Κρήτη, από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων σε δώματα και στέγες κτιρίων.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο αλλά οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τονίζουν ότι -σύμφωνα με τις αρχικές τουλάχιστον εκτιμήσεις- πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, οι οποίες θα πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Ωστόσο, για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού, έχει αποφασιστεί να υπάρξει «πλαφόν» στον αριθμό των αιτήσεων που θα γίνονται δεκτές καθημερινά.

Που υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις ανά νομό

Ηράκλειο: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 14,
ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΗΛ. 2810 314700-9

Χανιά & Γαύδος: ΛΙΜΝΗ ΤΣΟΝΤΟΥ,
ΜΟΥΡΝΙΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΤΗΛ. 28210 48200

Ρέθυμνο: Κ. ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ 17,
ΡΕΘΥΜΝΟ, ΤΗΛ. 28310 29494

Λασίθι: ΛΑΤΟΥΣ 5,
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΗΛ. 28410 22239, 28410 25353

Όπως ανέφερε στα Χανιώτικα Νέα ο διευθυντής της ΔΕΗ Χανίων, Μανώλης Κουφάκης, για την υποβολή μιας αίτησης «θα πρέπει να έρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της οικοδομής ή σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον άλλο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, για να υποβάλλει για λογαριασμό του την αίτηση».

«Σε πρώτη φάση με την κατάθεση της αιτήσεως θα γίνεται από εμάς έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και μετά -αν υπάρχει πρόβλημα- θα το γνωστοποιούμε με επιστολή στον πελάτη», σημείωσε ο κ. Κουφάκης και πρόσθεσε ότι, όπως διαφαίνεται από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, όλες οι αιτήσεις, που οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις, θα ικανοποιηθούν σε πρώτη φάση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις», το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως το 2019, έχουν δικαίωμα ένταξης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, Νηπιαγωγεία, Νοσοκομεία κ.λπ.

Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ), μετά τη διερεύνηση που έγινε για διαθέσιμα υπόλοιπα ισχύος στον ηλεκτρικό χώρο κάθε νησιού, η εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος θα ξεκινήσει την 10η Ιανουαρίου 2011, σε εφαρμογή της 1251/2010 απόφασης της ΡΑΕ. Οι αιτήσεις ένταξης στο ειδικό πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές από τις κατά τόπου περιοχές της ΔΕΗ Α.Ε., αλλά προσφορές σύνδεσης θα δίνονται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο περιθώριο ισχύος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των αιτημάτων σύνδεσης θα παρέχονται από τις αρμόδιες Περιοχές.