Σφοδρή χρηματοπιστωτική επίθεση στην Πορτογαλία

Portugal-economy-yield

Σφοδρή χρηματοπιστωτική επίθεση δέχεται η Πορτογαλία την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν και για να επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά πως οι προσδοκίες για γρήγορες, συνολικές και εντυπωσιακές κινήσεις με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα.

Ένα ποσοστό της τάξης του 6,7% (ποσοστό 10yr μετά την τελευταία άνοδο των αποδόσεων) είναι αβάσταχτο για την Πορτογαλία όπως για κάθε χώρα, καθώς δεν θα κερδίσει τίποτα με τo ρυθμό ανάπτυξης που έχει, με τα χρήματα που έχει δανειστεί. Η ανάπτυξη της Πορτογαλίας θα είναι πολύ χαμηλότερη από το 6,7%…για να αποπληρώσει κάποια στιγμή αυτό το δανεισμό. Με δεδομένη επομένως την χαμηλή ανάπτυξη, τη κακή δυναμική του χρέους και την επιδείνωση της πρόσβασης στην αγορά, φαίνεται πιθανό ότι η Πορτογαλία θα χρειαστεί κάποιας μορφής διάσωση σχετικά σύντομα. http://bit.ly/hlVPgw

greece7

Να θυμίσουμε ότι χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας για την  Ελλάδα και την Ιρλανδία,μέχρι να προσφύγουν στο μηχανισμό στήριξης ΕU/IMF , από τη στιγμή που οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων τους, παραβίασαν το σημαντικό επίπεδο του 7 τοις εκατό.

Epikairo