Αναβλήθηκε η δίκη της υπαλλήλου του ΤΕΒΕ που εισέπραττε την σύνταξη νεκρού

Για τις 4 Μαρτίου αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης με την υπάλληλο του ΤΕΒΕ Ηρακλείου, η οποία επί χρόνια φέρεται να εισέπραττε με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων σύνταξη ασφαλισμένου που είχε πεθάνει.

Τόσο η πλευρά της υπεράσπισης όσο και ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί το ΤΕΒΕ, υπέβαλαν αίτημα αναβολής της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 όταν η κατηγορούμενη και πάλι με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπάθησε να διακόψει τη χορήγηση της σύνταξης, εμφανίζοντας πλαστή ληξιαρχική πράξη θανάτου της ανύπαρκτης χήρας.

Αν και το ποσό που φέρεται να καταχράστηκε η κατηγορούμενη είναι μικρότερο των 73.000 ευρώ, εντούτοις κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος λόγω των ιδιαίτερων τεχνασμάτων που χρησιμοποίησε, όπως αναφέρεται, για να πετύχει τον σκοπό της.

Η ίδια πάντως η κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της, δήλωσε πρόθυμη να συγκεντρώσει το ποσό που φέρεται να υπεξαίρεσε και υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να παρανομήσει λόγω της απόγνωσης στην οποία είχε περιέλθει καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε αυξημένα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

cretalive.gr