Δύο Ευρωπαϊκά βραβεία για τη Shakira !!

Δύο Ευρωπαϊκά βραβεία “τσίμπησε” η Κολομβιανή Shakira, χθες βράδυ στις Κάννες !!

Είναι τα βραβεία για το τραγούδι της χρονιάς και για την καλύτερη τραγουδίστρια διεθνούς ρεπερτορίου.

Τα βραβεία αφορούν τους καλύτερους καλλιτέχνες του τραγουδιού για το Γαλλικό κοινό και δίδονται απο το ραδιοσταθμό NRJ και το κανάλι TF1, κάθε χρόνο στα μέσα του  Γενάρη, στις Κάννες, στο άνοιγμα του φεστιβάλ Midem !!

Παρουσιαστής φέτος ποιός άλλος ;; Ο δικός μας Νικός Αλιαγκάς !!

Η Σακίρ(ά), τραγούδησε με μεγάλο κέφι το τραγούδι του περσυνού ΜΟΥΝΤΙΑΛ και την επιτυχία της Loca, με καταπληκτικά χορευτικά !! Φαίνεται η κρίση δενέχει πιάνει τους Γάλλους…

Γ.Β. – ΧΝ+Μ

shakira.com

Η Shakira Isabel Mebarak Ripoll γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1977, στην Baranguilla της Κολομβίας. Με καταγωγή απ’ την Κολομβία αλλά και τον Λίβανο μεγάλωσε με ποικίλα ακούσματα, μεταξύ των οποίων και το αγγλόφωνο rock & roll, με ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκροτήματα όπως οι Nirvana, οι Led Zepellin, οι Beatles, οι Police και οι Cure.
Σε ηλικία 11 ετών, είχε ήδη κερδίσει σε πολλούς τοπικούς διαγωνισμούς ταλέντων, έγραφε τα δικά της τραγούδια και έπαιζε κιθάρα. Το 1990, ενώ ήταν 13 χρονών, έφυγε από την πατρίδα της, ελπίζοντας να κάνει καριέρα μοντέλου.
Τελικά, υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony Music της Κολομβίας και κυκλοφόρησε το ισπανόφωνο ντεμπούτο της το 1991, με τίτλο «Magia» και οκτώ τραγούδια δικής της σύνθεσης. Το «Magia» την έκανε αρκετά γνωστή στη Λατινική Αμερική. Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album της, «Peligro», το 1993, η Shakira δοκίμασε τις δυνάμεις της στην υποκριτική, πρωταγωνιστώντας στην σαπουνόπερα «El Oasis», από το 1994 μέχρι το 1997.
Εντωμεταξύ, κυκλοφόρησε, τον Απρίλιο του 1996, το album «Pies Descalzos», με τον κλασικό latin pop ήχο της, συνδυασμένο με rock & roll αλλά και στοιχεία αραβικής μουσικής.
Το «Pies Descalzos» ήταν το album που έκανε γνωστή την Shakira παγκοσμίως, φθάνοντας στην κορυφή των charts οκτώ χωρών και επιτυγχάνοντας πλατινένιες πωλήσεις και στην Αμερική.
Το 1997 κυκλοφόρησε το album «The Remixes» με τα πιο επιτυχημένα singles της μέχρι τότε σε remixes.
Μετά την πρώτη μεγάλη περιοδεία της, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον επιτυχημένο manager και παραγωγό Emilio Estefan.
Το album της «Donde Estan Los Ladrones?» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1998 και έκανε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, ενώ έμεινε για 11 εβδομάδες στην κορυφή του αμερικάνικου latin album chart. Από το album ξεχώρισαν τα singles «Ciega, Sordomuda», «Tu» και, φυσικά, το παγκόσμιο smash hit «Ojos Asi». Μετά από πρόταση της Gloria Estefan για να μεταφράσει το «Ojos Asi» στα αγγλικά, η Shakira αποφάσισε να μάθει καλά αγγλικά, ώστε να μπορέσει να το μεταφράσει η ίδια.
Το Φεβρουάριο του 2000 κυκλοφόρησε το «MTV Unplugged» που έφτασε στις πρώτες θέσεις των latin charts και κέρδισε, μεταξύ άλλων βραβείων, ένα Grammy για το καλύτερο latin pop album.
Το πρώτο αγγλόφωνο album της, «Laundry Service», κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2001, συγκέντρωσε πολύ θετικές κριτικές και πούλησε πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική.
Από το «Laundry Service» ξεχώρισαν τα smash hits «Whenever Wherever» (το πρώτο single του αlbum), «Underneath Your Clothes», «Objection (Tango)» και «The One», που έκαναν όλα αξιοθαύμαστες πορείες στα singles charts και καθιέρωσαν την Shakira ως international superstar.
Μέσα στο 2002 πόζαρε για τα εξώφυλλα των πιο διάσημων περιοδικών του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και το Rolling Stone, και συγκέντρωσε αρκετές υποψηφιότητες και βραβεία στα American Music Awards, τα World Music Awards, τα Video Music Awards του Λατινο-αμερικάνικου MTV, αλλά και στα Grammys.
Το 2002 κυκλοφόρησαν δύο ακόμη compilations με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των πρώτων χρόνων της καριέρας της: «Coleccion De Oro» και «Grandes Exitos».
Το Μάρτιο του 2004 κυκλοφόρησε το album «Live And Off The Record», που περιλαμβάνει live CD και DVD, από την «Laundry Service» tour της.
Το 2005 επιστρέφει με ένα project που «μοιράζεται» σε δύο albums: το ισπανόφωνο «Fijasion Oral 1» και το αγγλόφωνο «Oral Fixation 2». Πρώτο single το «La Tortura», ένα ντουέτο της Shakira με τον Alejandro Sanz.
To 2006 είναι η χρονιά του “Hips Don’t Lie” για την Shakira. Στο τραγούδι συμμετέχει και ο Wyclef Jean. Με το τραγούδι αυτό κατακτά τα charts σε όλο τον κόσμο ανάμεσα στα οποία και το απαιτητικό και δύσκoλο βρετανικό αλλά και το αμερικάνικο. Μέσα στην ίδια χρονιά κερδίζει και πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία και τέσσερα Latin Grammy. Το 2006 το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να την απολαύσει και ζωντανά σε συναυλία που πραγματοποίησε στο Ολυμπιακό Στάδιο.
To 2007 η Shakira και πάλι μονοπωλεί τα charts. Αυτή τη φορά είναι η συνεργασία της με την Beyonce και το κομμάτι “Beautiful Liar”. Και με αυτό το τραγούδι πρωταγωνιστούν στα charts και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ ξεσηκώνουν και το κοινό με το βιντεοκλίπ.

Πηγή: Mad