ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της τριετίας η δήμαρχος μας δεν τον έκανε ακόμα λέτε να περιμένει να τον κάνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας στις εκλογές του Νοεμβρίου; Μπορεί ..

Φυσικά είναι και η μόνη που ανησυχεί περισσότερο απο όλους τους άλλους υποψήφιους μιας και όπως πάνε τα πράγματα αφού θα ξανακατέβει ….προέχει η ανάδειξη του έργου της!!!

Τρεις νυν δήμαρχοι δήλωσαν ότι θα κατέβουν έτσι και αλλιώς στην διεκδίκηση του νέου θώκου στον διευρυμένο δήμο μας. Οπότε η αγωνία μας είναι αν θα δούμε νέες υποψηφιότητες και φυσικά αν τελικά θα κατέβουν και οι κ. Καλαιτζάκης και Στέλιος Κουνελάκης …. σαν ανεξάρτητοι.

Πάντως στα καφενεία όλο και ποιο πολύ κουβεντιάζεται τελευταία για μια συνεργασία των 3 “κεφαλών¨ συμπολίτευσης & αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου και κάθοδο σε κοινό ψηφοδέλτιο!! Έκπληξη μεγάλη αλλά όχι απίθανη!!!

Αν το καλοσκεφτείς λίγο, ποιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν για κάποιους να δουν δημαρχιακό θώκο έτσι παρά απο το να κατέβουν ανεξαρτοαυτόνομοι!!

Οι θερμόαιμοι του “πράσινου” στρατοπέδου πάντως όλο και πιο πολύ διαδίδουν ότι θα υπάρξει μια τεράστια έκπληξη ως προς το πρόσωπο που θα ηγηθεί το ψηφοδέλτιο τους στην Κίσαμο. Κατά καιρούς λοιπόν ακούστηκαν τα ονόματα του Διπλωμάτη κ. Ροδουσάκη Κυριάκου, του καθηγητή κ. Χορευτάκη Αντώνη, του δασκάλου Χορευτάκη Ευτύχη, του δικηγόρου κ. Ανδρέα Αναγνωστάκη …κπλ….

Καλοί όλοι τους αλλά για να δούμε ίντα άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε;

Απο την άλλη πάλι τα είπαμε, η Ν.Δ με τα τόσα προβλήματα δεν θέλει να υποστηρίξει κανένα επίσημα, εκτός απο τους υποψήφιους στις πρωτεύουσες των Νομών. Έτσι μας αφήνει στην τύχη μας, ή καλύτερα στα στιβαρά και έμπειρα χέρια των βουλευτανθρώπων μας. (χαχαχα).

Συνηθισμένοι λοιπόν αυτοί στα απίθανα και απότομα…άρα όλο και κάποια έκπληξη να περιμένουμε.

Χρίσμα θα ήθελε και ο μοναδικός Σαμαρικός υποψήφιος της Επαρχίας, αλλά με αυτήν την πολιτική αναμπουμπούλα, αλλά και επειδή τα Χανιά παραδοσιακά ανήκουν στην Ντορίτα, κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο. Πάντως έτσι και δοθεί επίσημα το χρίσμα θα ήθελα να δω τι θα κάνουν οι δεξιόστροφοι υποστηρικτές του κ. Μυλωνάκη!! Ε’ Συμπέθερε!!!

Ένα άλλο σημείο που μοιάζει με τα σημεία της εποχής μας-κρίση, απέχθεια προς την πολιτική, ψυχολογική κούραση, αβεβαιότητα της εκλογής- είναι αυτό που εκφράζουν πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη…. με δηλώσεις τους, για πλήρη αποχώρηση απο την πολιτική ζωή του τόπου. Ονόματα δεν σας γράφω αλλά αν σταματήσετε οποιοδήποτε απο τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους θα σας πουν ορθά-κοφτά, … κουραστήκαμε αποτραβιόμαστε, βαρεθήκαμε !

Εντάξει δεν είναι ανάγκη να τους πιστέψουμε..θέλουνε και αυτή την συμπόνια μας – αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό απο αυτούς-λόγω μικροβίου καρέκλας-  μη τους πιστέψετε γιατί θα είναι ξανά υποψήφιοι. Φυσικά υπάρχει και μια μερίδα συμβούλων, όπου μπορεί να αντιστέκεται αλλά με ένα βουλευτικό τηλεφώνημα ….όχι μόνο θα στρατευτούν αλλά και πηδαράκια θα παίζουν απο τα γυροπαράθυρα!!

Γνωστός νυν δήμαρχος αλλά και υποψήφιος είναι ο ποιο αισιόδοξος ως προς την εκλογή του στον νέο διευρυμένο δήμο ….που απο τώρα κερνάει! Μάλιστα είναι και ο μόνος που θα έχει αριστεροδέξια υποστήριξη!!

Πάντως ένα είναι το σίγουρο όλοι οι υποψήφιοι έχουν τους υποστηρικτές τους και στους τρεις δήμους όμως την πιθανότητα εκλογής  θα την πάρει αυτός που θα βάλει χέρι στο μεγάλο χωνευτήρι του δήμου Κισάμου. Στις άλλες δυο περιοχές οι ψήφοι είναι «λίγοι».  Αυτό το γνωρίζουν καλά τα κέντρα των υποψηφίων, γι’ αυτό ο αγώνας τους γίνεται…. για τα εκτός έδρας ψηφαλάκια!!

Φυσικά διαδόσεις είναι όλα τα παραπάνω και φυσικά όλοι σας θα έχετε ακούσει πολλά περισσότερα απο αυτά που σας μεταφέρω….. όμως κρατάτε και μια πισινή γιατί μπορεί να είναι έτσι, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Και μην ξεχάσετε «Ψήφισε αυτόν που σου υπόσχεται λιγότερα. Θα είναι ο λιγότερο απογοητευτικός στο τέλος».

Ο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ