Συμβολική κατάληψη στη Διοίκηση από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων

Για περισσότερους από έξι μήνες παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών, τη στιγμή που οι ελλείψεις σε προσωπικό συνεχώς γιγαντώνονται στο Νοσοκομείο Χανίων. Οι γιατροί πραγματοποίησαν χθες το πρωί συμβολική κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ το απόγευμα έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).


Η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Χανίων Νίκη Μπαρδάτσου μιλώντας προς τους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι την ίδια στιγμή που αποφασίζεται η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος με 10 δισ. ευρώ η κυβέρνηση προχωρεί σε περικοπές των δαπανών για το ΕΣΥ σε ποσοστό 60%: “Ως Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα βρισκόμαστε εδώ και δύο μήνες σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να προασπίσουμε το ΕΣΥ. Μέσα σε αυτές τις κινητοποιήσεις δεν προτάσσουμε μόνο τα κλαδικά και οικονομικά μας συμφέροντα αλλά και θέσεις που σκοπό έχουν να αναβαθμιστεί το ΕΣΥ, να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό και να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα τα οποία αυξάνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα”.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των γιατρών για πληρωμή των εφημεριών και στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό.
Ειδικότερα για το θέμα των εφημεριών ανέφερε ότι οι πιστώσεις για τις εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου έχουν εγκριθεί και από τις 30 Απριλίου έχει αποσταλεί έγγραφο του υπουργείου Υγείας με εντολή προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε οι πιστώσεις να διατεθούν 100% και να πληρωθούν οι εφημερίες: “Ευελπιστώ ότι τις επόμενες ημέρες το θέμα θα έχει λυθεί”, σημείωσε ο κ. Δουλγεράκης, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες του Νοεμβρίου του 2009, αφού οι σχετικές πιστώσεις είχαν απορροφηθεί τους προηγούμενους μήνες του περασμένου έτους, με συνέπεια ο Νοέμβριος να έχει μείνει εντελώς ακάλυπτος, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε νέο οικονομικό έτος.
Αναφορικά με το θέμα της υποστελέχωσης ο κ. Δουλγεράκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν μια σειρά από θέσεις γιατρών για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα προκηρυχθεί ένας σημαντικός αριθμός ιατρικών θέσεων.

[Χανιώτικα Νέα]