Έτοιμο το Ρέθυμνο για το καρναβαλικό τριήμερο!

Τις τελευταίες προετοιμασίες, ώστε το Ρέθυμνο να είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλικού τριημέρου και ιδιαίτερα της Κυριακής κάνει η καρναβαλική επιτροπή μαζί με τους εμπλεκόμενους, φορείς και υπηρεσίες.

Χθες πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συνάντηση, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα κυκλοφοριακά ζητήματα, στο πως θα γίνει η διαχείριση των οχημάτων που θα μπουν στην πόλη και η προσοχή που πρέπει να δοθεί στις περιοχές, όπου εκτελούνται έργα.

Επίσης, καθορίστηκαν οι χώροι στάθμευσης, που θα χρησιμοποιηθούν την Κυριακή και δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτούς που λειτούργησαν και πέρυσι.

Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι στάθμευσης στα κέντρα «Μέγαρο», «Φάρος» και της επιχείρησης Ζαφειράκη. Εκεί, θα παρκάρουν όσοι θα έρχονται από τα Χανιά και θα μεταφέρονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ανά τέταρτο στην πόλη. Το ίδιο θα συμβεί και στην επιστροφή των επισκεπτών μέχρι αργά το βράδυ.

Επίσης, στην πόλη οι χώροι στάθμευσης θα είναι στο λιμάνι, τη μαρίνα, το πάρκινγκ της Νομαρχίας, την πλατεία Δικαστηρίων, κάτω από το φρούριο της Φορτέτζας στον περιφερειακό, δίπλα στο ΚΤΕΛ, στο οικόπεδο Φραγάκη στον Κουμπέ και το ρέμα Συνατσάκη.

Επίσης, θα ανοίξουν οι αυλές του 1ου λυκείου στην Κονδυλάκη, του 2ου λυκείου στην Ασκούτση, του 3ου και του 6ου δημοτικού σχολείου.

Η κίνηση προς την πόλη θα επιτρέπεται μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Από εκείνη την ώρα, οι οδηγοί θα διοχετεύονται στα προαναφερθέντα πάρκινγκ, στις παρυφές του Ρεθύμνου.

Το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας Ρεθύμνου θα βρίσκεται επί ποδός την ημέρα της μεγάλης παρέλασης, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη η μετακίνηση των χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη.

Παρουσιαστής ο Γιώργος Σατσίδης

Παρουσιαστής του φετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Σατσίδης.

Ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων που, όταν κάνουν μια συνέντευξη, βγάζουν είδηση. Είναι ο παρουσιαστής που έχει συναντήσει και μιλήσει με τις πιο περιζήτητες διασημότητες της παγκόσμιας showbiz έχοντας στο ενεργητικό του τις σημαντικότερες αποκλειστικότητες για την ελληνική TV.

Έχει βρεθεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Μαντόνα, Μπιγιονσέ, Μπρους Γουίλις, Τομ Κρουζ , Τζον Τραβόλτα, Ναόμι Κάμπελ και Κλόντια Σίφερ είναι μερικοί μόνο από τους αστέρες που συνάντησε ο Γιώργος Σατσίδης και κατάφερε να τους πάρει συνέντευξη.
Τον Γιώργο Σατσίδη παρακολουθούμε κάθε Τετάρτη βράδυ στις 21:00 στην κινηματογραφική εκπομπή του μέσα από την συχνότητα του MTV Greece. Η εκπομπή  περιλαμβάνει συνεντεύξεις αστέρων του Χόλιγουντ, backstage στιγμιότυπα και hot news από το χώρο του κινηματογράφου.

Έκκληση των καρναβαλιών για καθαρά ποτά

Το θέμα του προσφερόμενου αλκοόλ από τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου «αγγίζει» με την έκκληση της η καρναβαλική επιτροπή, εκφράζοντας τη γνώμη όλων των εκπροσώπων των καρναβαλικών ομάδων. Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή σημειώνει ότι «το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποτελεί ως γνωστόν τη μεγαλύτερη και πλέον προβεβλημένη εκδήλωση της πόλης μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι επισκέπτες αυτών των ημερών αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές μας».

Έτσι, συμπληρώνει: «Η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού και το σύνολο των καρναβαλιστών, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους  καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, να κρατήσουν ψηλά τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Κυρίως για το θέμα του αλκοόλ, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης, ειδικά τις ημέρες του καρναβαλιού, επισημαίνουμε τους  κινδύνους που ενέχει η κατανάλωση προϊόντων μη ελεγμένης προελεύσεως.
Παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να ελέγχουν την προέλευση και την ποιότητα των ποτών, ώστε να μην παρατηρηθούν δυσάρεστες για την υγεία των επισκεπτών μας καταστάσεις.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από κάθε προβολή που γίνεται από τους ευχαριστημένους επισκέπτες και κύριοι αποδέκτες αυτής είναι το σύνολο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας κι ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή δύναμη και καλό Καρναβάλι».

goodnet