Μια από τις αγαπημένες νέες φωνές, η ισπανίδα Bebe που τραγούδησε τους διάσημους στίχους “Malo, malo, malo eres; no se daña a quien se quiere. Tonto, tonto, tonto eres; no te pienses mejor que las mujeres” (Bad, bad, you are a bad boy; don’t you hurt the one you love. Fool, fool, you’re a fool; don’t you think that you’re better than women.), θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, στο Αθηνών Αρένα στις 6 Μαΐου 2011.

Στίχους από το εντυπωσιακά δυνατό τραγούδι “Malo” (Bad), το πρώτο single από το πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ της “Pafuera Telaranas” (Out With The Cobwebs), ένα τραγούδι που μιλάει για την βία εναντίον των γυναικών. Το single έγινε πολύ γρήγορα τεράστια επιτυχία και σκαρφάλωσε στην κορυφή των chart σε όλο το πλανήτη.

Το “Pafuera Telaranas” χάρισε στην Bebe το πρώτο Ondas Award ως Breakthrough Artists το 2004. Ακολούθησαν 5 υποψηφιότητες για Grammy το 2005 (Record Of The Year, Song Of The Year για το “Malo”, Album Of The Year, Best Female Pop Vocal Album και Best New Artist).

H Bebe παρέλαβε το βραβείο για την κατηγορία Best New Artist και έγινε η πιο πολυσυζητημένη Latin καλλιτέχνης της Αμερικής. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε επίσης και με 4 Premios de la Musica (τα πιο σημαντικά εθνικά βραβεία της Ισπανίας) για Best Pop Album, Breakthrough Author, Breakthrough Artist και Best Video Clip. To 2006, βραβεύτηκε με τα Extremadura Creation Award, The Woman and Media Award και Border Breakers Award για τις πωλήσεις και την άνοδο του άλμπουμ στα chart των Ευρωπαϊκών χωρών.

Το “Pafuera Telaranas” πούλησε περισσότερα από 500.000 άλμπουμ στην Ισπανία, ανέβηκε στο Νο 1 και έγινε πλατινένιο.  Παρέμεινε δε στο Top 10 για 100 συνεχε’ις εβδομάδες. Έγινε χρυσό σε 4 χώρες : Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Αργεντινή και Κολομβία. Και επίσης είχε εντυπωσιακές πωλήσεις στην Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ελβετία, Χιλή και Μεξικό. Ήταν στο Νο 1 του iTunes chart και του CMJ New World Music Chart.

To 2007, η Bebe κέρδισε το Goya Cinema Award για το Best Original Song με το τραγούδι ‘Tiempo Pequeno’ (Small Time) από την ταινία ‘La education de las hadas’.

[Culturenow]